1. Home
  2. All guides
  3. Strikking er flott: Lær å strikke

Strikking er flott: Lær å strikke

Strikking er en flott aktivitet mange folk glemmer, og selv om den er stadig mer populær i Skandinavia og Norden, ser en del folk på strikking som noe bare gamle folk er interessert i. Men realiteten er helt annerledes! Ikke bare at strikking er bra for helsa og en interessant fritidsaktivitet, men den kan også være en pengebesparende aktivitet i tillegg. Prøv med strikking og så får du aldri nok av den. Her kommer derfor noen enkle tips om hvordan man kommer i gang med strikking for alle dere nybegynnere: følg dem og lær å strikke!

Lær å strikke

Hva bør du gjøre

1

Start med et skjerf. Det er noe av det minst kompliserte. Avhengig av design, kan du bare ha en rett stripe strikket tøy og du er ferdig. Du kan deretter velge mer kompliserte mønstre som du blir dyktigere, og til slutt kan du strikke noen utrolig intrikate og elegante bilder på skjerfet som du kan ha på deg og vise frem til venner. For nybegynnere er det imidlertid anbefalt å strikke riller for bedre kontroll.

2

Velg det jevneste, mest vanlige strikkegarnet som du kan finne av samme grunn du begynner med et skjerf. Garn med spesielle teksturer, farger og mønstrer krever mer praksis.

3

Når du endelig har funnet det rette garnet, er det på tide å velge riktig nål. Dette bør være lett siden garnet kommer vanligvis mer anbefalt nål, dvs. med et tall under et bilde av to kryssede nåler. Hold deg unna 5mm eller amerikanske 8-nåler siden det kommer til å ta en evighet om du bruker dem.  Jeg anbefaler 6,5mm eller amerikansk størrelse 10 og ½ i stedet.

Visste du?

Strikking gir de samme helsemessige fordelene som å meditere med en ekstra bonus: forbedring av dine motoriske funksjoner. Det er også en fin måte for gravide mødre å avlaste stress på og lage unike luer til sine babyer samtidig!

Strikket babyhett
4

Nå har du fått tak i garn og nåler, men det er på tide å velge hvordan legge opp. «Long tail» eller kryssopplegg er et populært valg, men kan være utfordrende i utgangspunktet. Kabelopplegg er også interessant, eller f.eks. så kalt «magic loop» – magiske løkken, som gjør at du kan strikke nesten alt på rundpinne.

5

Etter at du har valgt din maske, er det på tide å endelig begynne med strikking. Begynn med å lage en knute ved å trekke 4 tommer garn fra ballen (dette kalles for en hale).

Vend halen over garnet som kommer ut av ballen for å lage en løkke med halen på toppen. Trekk halen over og bak sløyfen slik at den går gjennom senter før du trekker den lett gjennom. Deretter setter du din nål gjennom toppen av sløyfen som du nettopp har laget og trekk deretter slik at den strammer opp. Du har strikket første knute.

Konklusjonen

Lær å strikke

Gratulerer! Du har nettopp tatt det første steget for å lære å strikke. Du har jo fortsatt en lang vei å gå, men hvis du var i stand til å gjøre slip-knute uten problem, bør resten være enkelt også!

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler