1. Home
  2. All guides
  3. DIY Naturlig sminke – Grunnlag laget av matvarer!

DIY Naturlig sminke – Grunnlag laget av matvarer!

Ønsker du å bli kvitt med å kjøpe dyre grunnlag? Ønsker du å eksperimentere med å lage naturlig sminke selv? Da kan du starte med å lage eget grunnlag! Dette er en oppskrift for hjemmelaget grunnlag som er et godt alternativ også når du ønsker å spare. Grunnlag i butikk er som regel dyre! Hvordan kan du lage naturlig sminke selv? Les tipsene under.

Du kan bruke matvarer du har hjemme til å lage en flott grunnlag. Dette grunnlaget er perfekt for deg med sensitiv hud, og det er også veldig billig. Basen for dette grunnlaget er 1 spiseskje arrowroot (også kalt kuzu eller pilerot) for lysere hudfarge og for mørkere hudfarge bruker du bare 1 teskje. Bland dette med 1/2 teskje betonitt leire (aluminium fyllosilikat) i en bolle. Bollen skal helst være keramisk, altså det er viktig at den ikke er laget i metall. Fargen justerer du ved å legge til følgende ingredienser:

  • Kakaopulver: Dette gjør grunnlaget mørkere og mer intens
  • Kanel: Dette gjør grunnlaget gulere
  • Ingefær: Brukes til å få en slags olivenfarge
  • Muskat: Dette gir grunnlaget en varm glød

Hvis du har mørkere hud, legg til lit mer kakaopulver. Hvis huden din er mer som olivenfarge, bør du legge til mer muskat eller ingefær. Fargen kan enkelt endres, slik at du kan justere farger og variere i dem. Det er også årsak til at dette grunnlaget kan brukes på alle områder.

foundation kleuren

Ønsker du å ha flytende grunnlag, kan du legge til 12 dråper eterisk olje som lukter slik du liker, sammen med noen få dråper olivenolje, jojobaolje eller mandelolje. Hvis du ikke ønsker at grunnlaget lukter, kan du bare legge til 15 dråper olivenolje, jojobaolje eller mandelolje.

Bland alt i bollen og sørg for at det ikke finnes klumper i grunnlaget. Det er best å prøve grunnlaget på armen og ser på det med riktig lys, helst naturlig dagslys. På denne måten kan du se om fargen er riktig for deg, eller om du bør finjustere den. I tillegg er det en god måte å være sikker på at du ikke er allergisk mot noen av ingrediensene. Hvis grunnlaget er klart, kan du ta en liten pott eller noe å sette det i… det er det! Voila, du har laget ditt egne, hjemmelagede grunnlag til en mye rimeligere pris enn det man betaler for grunnlag i butikken. Til slutt er dette sunnere, fordi det er snakk om naturlik sminke, som er me mer sunn enn fabrikkproduserte.

foundation
Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler