1. Home
  2. All guides
  3. Billig overnatting: Book beste hoteller til beste priser

Billig overnatting: Book beste hoteller til beste priser

En ferie koster jo alltid massevis av penger. Alle vil gjerne overnatte på et premium hotell med 5 stjerner til lavest mulig pris, ikke sant? Dessverre er jo som regel hoteller svindyre. I praksis kan man si at det funker litt som salg av flybilletter: prisene varierer drastisk fra gang til gang, avhengig av ulike faktorer. De kan hende at «last minute» ikke er billigst, og det kan hende at «first minute» kan egentlig være dyrt. Likevel, finnes det mange måter å spare på, samt å finne en billig overnatting. Det er bære å lese disse tipsene og bruke dem i praksis.

billig overnatting

Hvordan finne billig overnatting

1

Loven om tilbud og etterspørsel er litt som tyngdekraft – den gjelder over alt. Det betyr at den gjelder også når det gjelder hoteller. Jo høyere etterspørsel etter enkelte hotellrom, jo høyere prisene, og omvendt. I helgene, business hoteller er som regel mye billigere enn på hverdager, familiehoteller er dyrere i helga, og overnatting på et hotell i nærheten av stranden vil jo koste mer når sola skinner enn når det er mørkt og kaldt ute. Husk dette når du leter etter billig overnatting. Den viktigste er å velge riktig sted og riktig tid! Husk også at den verste tiden å booke hotell er når du er allerede kommet til reisemålet. Hoteller vil vite at du ikke har noe annet valg, og da kan du si farvel til billig overnatting.

2

Kombiner fly med overnatting. Det er mye billigere å kombinere kjøp av flybilletter med reservering av hotellrom. Når du bestiller hver for seg, kan prisen per natt bli høyere. Reisebyråer har ofte avtaler med hoteller og tilbyr derfor gode tilbud, som f.eks. «early bird» eller lignende rabatter.

3

Book på tide (og gjerne litt i forveien). Hvis du bestiller tre eller fire måneder i forveien, er det en god sjanse at du vil få beste priser. Som regel er det slik at de fleste overnattingssteder har lavere rompris ca. 3 måneder før oppholdet. Du skulle tro siste minuttene er veldig billige, men hotellene ikke liker å gi gode priser til last minute bestillinger – ellers ville jo alle bestille i siste liten. Videre risikerer du at hotellet er helt booket, dvs. at det finnes ikke noe ledig rom, eller bare noen få. Da hever hotellene sine pris. Hver gang det ikke er mange ledige rom, blir prisene høyere.

billig overnatting
4

Ring hotellet direkte eller bruk kun gode bookingsider for bedre priser. Det finnes en del bookingsider som tar % av hver reservasjon, men på bekostning av kunden. Derfor er det viktig at du enten bruker kjente og verifiserte bookingsteder, eller ringer til hotellet uten en mellommann.

5

Sammenlign de mest kjente sidene til booking og gjør et røverkjøp! Gå på jakt etter rabatter. Det vil ta et par timer, men tålmodighet blir belønnet. Sammenlign leverandører, og ikke glem å ha reservasjonsgebyrer i tankene også. Disse varierer fra nettsted til nettsted og kan være veldig ulike.

6

Vi lever jo i et digitalt samfunn, og det er viktigere og viktigere å følge med på sosiale medier. Nesten alle dagens selskap har Facebook sider der de publiserer informasjon, rabatter, tilbud og konkurranser. Lik eller følg disse sidene, slik at du automatisk blir oppdatert. I tillegg til Facebook er det lurt å sjekke Instagram og Twitter, og husk at stadig flere selskap organiserer ulike Snapchat konkurranser. Dette høres kanskje tidskrevende ut, men kan spare deg massevis av penger.

7

Hva er dine prioriteter? Leter du etter billig overnatting, bør du tenke på kvalitet og pris. Trenger du virkelig treningsrom, svømmebasseng eller bibliotek? Må du overnatte på et fancy hotell, eller går det greit med et fint og rent hostell? Trenger du virkelig å spise på restauranter? Du kan jo betale ekstra for bassengen, restauranter, biblioteket… men det er kanskje ikke noe lurt kjøp.

8

En annen god og «vurderingsverdt» ide er å bo på et hostell i stedet for et hotell. Det er helt samme som når du bor på et hotell: du trenger ikke å vaske rommet ditt, og du får du sove i en komfortabel seng og rommet er rent. Det kan hende at du må dele bad eller at det er flere folk som bruker rommet (særlig når det er snakk om sovesal). Men du får nesten alt som et hotell tilby, bare med litt mindre komfort. Men det er en god måte å spare penger på, samt en sjanse til å bli kjent med nye mennesker fra hele verden!

billig overnatting
Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler