"Vi viser deg, hvordan du kan spare penger!"

Billig mat fra fryseren: 3 rimelige oppskrifter

Av Anita Anita i Sunnere liv

Du kommer hjem fra en lang natt ute og du er sulten. Ingen er i stand til å lage mat, og alle restauranter er stengt. Panikk! Er det ikke fint å ha noen ferdiglaget mat som er sunnere en frossenpizza hjemme? Nesten alt kan oppbevares i fryseren. Takeaway fra en kinesisk restaurant er enkel løsning, men det er absolutt ikke sunt å spise takeaway hver dag. Jeg ønsker derfor å dele 3 oppskrifter for billig mat som passer stramt budsjett!

Lag mer billig mat, kast ingenting bort

Ferske produkter blir mugne svært raskt. På lang sikt kan du spare mye penger hvis du ikke kaster bort mat. Du kan finne all slags frossenmat i butikken. Og det er så mange muligheter når det gjelder å lage billig mat som kan lagres i fryseren!

Likevel kan ikke alt fryses

Det finnes et par ting du ikke kan fryse. Salat, agurk, bønnespirer og rå poteter blir bløte etter du tar dem ut av fryseren. Hardkokte egg vil bli gummiaktige. Mange melkeprodukter som yoghurt eller ost blir utvannet. Retter som inneholder krem eller ostemasse kan fryses likevel.

Tip section:

Bevar mat. Ha alltid en god, lufttett beholder for å kunne fryse mat uten at den blir tørk. Du kan finne plastbeholdere, matoppbevaringsbeholderne i aluminium og annet nyttig til matoppbevaring hos Netpris.

For en enkel kyllingoppskrift!

Oppskrift: Kylling med parmesan

En enkel oppskrift for å lage kylling. Det ser dyrere ut enn det faktisk er, men selvfølgelig bør du kjøpe ingrediensene i en billigere butikk. Hvis du vill, kan du også lage 2 gryter og steke begge to så du har mer å fryse.

Her er hva du trenger

Kjøkkenutstyr

  • Stekegryte i glass

Ingredienser

  • Kylling
  • Kyllingmarinade
  • Parmesan
  • Mozarella
  • Olivenolje
  • Ferske urter
  • Salt og pepper
  • Kurtonger

Her er hvordan du lager retten

  1. Forvarm ovnen til 220 grader og smør stekegryten med matlagingspray.
  2. Legg kylling til og bland med marinade.
  3. Deretter dekk kyllingen helt med et lag mozarella og parmesan – til man ikke kan se kylling lenger.
  4. Bland kurtonger, olivenolje og urter sammen med en spiseskje pepper og salt, og så spre det over mozarella og parmesan.
  5. La retten bake 25 minutter på 220 grader. Kan du høre lyden av bakt ost?

Søtere enn soyasaus

Oppskrift: Japansk laks

Vil du prøve laks med asiatisk preg? Alle som liker kinesisk mat og pleier å bestille den, kommer til å bli veldig fornøyd med denne oppskriften. Siden vi bruker teriyakisaus, som de fleste asiatiske wok-rettene lages med, blir maten velsmakende lenge – til og med etter frysing og tining.

Her er hva du trenger

Kjøkkenutstyr

  • Aluminiumsfoilie
  • Stekepanne
  • Gryte
  • Hvitløkspresse (ikke nødvendig)

Ingredienser

  • Laksfilet
  • Aubergine
  • Brokkoli
  • Ris
  • Hvitløk
  • Teriyakisaus

Her er hvordan du lager retten

  1. Forvarm ovnen på 200 grader. Legg hver laksefilet på et stykke aluminiumsfolie og strø den med pepper og salt. Knus hvitløksbåtene med hvitløkspresse og ha det oppå laksen, og så hell teriyakisaus over alt. Brett folien over laksen i en godt forseglet pakke.
  2. La laksefiletene stekes i ovnen 15 minutter. I mellomtida, kok grønnsakene i en gryte.
  3. Varm litt olje med hvitløksbåter og teriyakisaus i en stekepanne.
  4. Få grønnsakene ut av vannet, og stek dem i stekepannen.
  5. Så snart grønnsakene og laksen er klare, kan du spise! (Og husk å fryse restene!)

Kremet rett på stramt budsjett

Reker med karri

Når du tenker på ordet pasta, er det veldig sannsynlig at du forestiller deg lange strenger i tomatsaus… Men i dag skal du oppleve en østlig versjon av pasta. Karri er en av mine yndlingssmaker i verden! Jeg vil fortelle deg hvordan du kan lage din karrisaus enda mer kremaktig og deilig ifølge en god og gammel oppskrift som smaker ekstra godt.

Her er hva du trenger

Kjøkkenutstyr

  • Stekepanne
  • Gryte

Ingredienser

  • Reker
  • Aubergine
  • Brokkoli
  • Pasta (kok ifølge instrukser)
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 5 spiseskjeer karri
  • 25 gram smør
  • Gurkmeierot
  • Pepper og salt

Her er hvordan du lager retten

  1. Stek tinte reker med litt olje i ei stekepanne. La stekepannen med rekene være mens du forbereder karrisaus.
  2. La smøret smelte i en liten kjele.
  3. Tilesett karri og gurkmeierot og rør alt godt. Pass på at det ikke brenner seg fast.
  4. Rolig tilsett kokosmelk mens du fortsetter å røre godt. Rør til alt er blandet sammen. La sausen kokes 5 minutter til på lav temperatur.
    Bland karrisaus med pepper og salt ifølge smak, og tilsett rekene til sausen.

Restauranten i ditt kjøleskap

Du kan overleve i minst 2 uker uten å lage mat eller kjøpe dagligvarer, men husk alltid at det også finnes ting som ikke kan fryses. Disse rimelige oppskriftene for retter du ellers vil bestille fra en kinesisk restaurant er både sunnere, billigere og kan lagres lenge.

Share on Pinterest
Share with your friends










Submit