1. Home
  2. All guides
  3. Frys matvarer du ikke visste du kunne fryse

Frys matvarer du ikke visste du kunne fryse

Ni av ti ganger ender man opp med å lage for mye mat. Det er selvfølgelig sløsing med både tid og penger å kaste det som blir til overs. En god løsning er derfor å fryse ned maten som ikke blir spist i første omgang. Ikke alt er egnet til å fryses, men det er utrolig hvor mye mat som ikke har vondt av et opphold i fryseboksen!

Kjøtt kan fryses ned med godt resultat. De fleste grønnsaker er også egnet til nedfrysning, særlig hvis de forvelles først. Grønnsakstyper som inneholder mye vann, slik som salat eller agurk, tåler dårlig å bli fryst ned.

Smoothie

Du kan gjerne fryse ned smoothier. Det er deilig å starte dagen med en frisk, kald smoothie. Lag en stor porsjon av favorittsmoothien din og fordel mengden i ønsket antall flasker. Putt flaskene i fryseren, og så er det bare å ta ut en kvelden før den skal drikkes. Enkelt og greit: En sunn og rask frokost, lunsj eller et mellommåltid for den som vil spare tid på kjøkkenet.

smoothie

Nøtter og avokado

Du er glad i nøtter men synes vanligvis de er for dyre i innkjøp? Kjøp en stor mengde neste gang det er tilbud og putt dem i fryseren. Ja, du leste riktig, nøtter kan fryses!

Det samme gjelder for avokado. Det er viktig å ikke fryse avokadoene før de har blitt modne nok.

Avocado

Supper

Suppe er også frysevennlig. De fleste gangene du tilbereder suppe fra bunnen av, lager du mer enn nødvendig. Så hvorfor ikke lage en ekstra stor porsjon og bare fryse ned det overskytende slik at du kan ha glede av det en annen gang? La suppen tine i romtemperatur eller varm den opp i kjele eller mikrobølgeovn.

Soup

Kjeks

Når du har lyst på noe godt men ikke vil spise deg stappmett på hjemmelagde kaker og kjeks, er trikset å oppbevare dem i fryseren. Så er det bare å ta ut en kjeks om gangen når du føler for det. Du kan faktisk også fryse ned deigen.

Cookies

Vin

Noe du ganske sikkert ikke ville trodd var frysbart, er vin. Kanskje sitter du igjen etter festen med en halv flaske vin som du ikke ønsker å helle ut. Da er det et smart tips å helle denne vinen i en isbitform og fryse den ned. Dermed er det bare å ta ut noen isbiter og putte dem i maten neste gang du kommer over en oppskrift som inneholder vin.

Wine

Smør, ost og melk

Smør er svært godt egnet til nedfrysing. Det er spesielt nyttig hvis du vanligvis ikke bruker mye smør, men bare trenger det i enkelte oppskrifter. Ost og melk kan også gjerne fryses ned. Bare pass på at ikke melkekartongen er for full når den settes i fryseren da den ellers vil kunne eksplodere og forårsake søl. Væske vil som kjent utvide seg når den fryses ned.

Butter, cheese and milk

Visste du...

… at noen matvarer faktisk smaker enda bedre etter at de har vært en tur i fryseren? For eksempel: Eplesaus, sjokoladekjeks, bringebær, pudding, druer og mandelmel.

Visste du...

… at du burde av-ise fryseren ca. hver tredje måned? Dette gjør det vanskeligere for bakterier å etablere seg.

Prøv selv hvor godt maten egentlig smaker!

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler