1. Home
  2. All guides
  3. Hvordan lage en bra blogg på bare 1 dag

Hvordan lage en bra blogg på bare 1 dag

Denne guiden vil hjelpe deg å lære hvordan lage en bra blogg på bare en dag. Det finnes en rekke nettsider som lar deg starte din egen (gratis) blogg. Velg god design og flott tittel, og du har opprettet en blogg. Mange tror det er så enkelt. Når du har et nettsted, vil bloggen din nesten skrive seg selv, ikke sant? Det er definitivt ikke sant, og det vanskeligste delen av hele greia er bloggen selv. Det å komme opp med gode temaer og skrive spennende innlegg. Å registrere en blogg er ikke så vanskelig, men å lage en bra blogg er ikke så lett. Men denne guiden kan hjelpe deg.

Hvordan lage en bra blogg på bare 1 dag
1

Først og fremst, tenk på hva du ønsker å blogge om. Er det noe som du er opptatt av og du kunne tenke deg å skrive om? Kanskje er du glad i mat eller forelsket i idrett? Skal du skrive om aktuelle saker og politikk, eller ønsker du å anmelde bøker og filmer. Det er viktig å være klar over dette på forhånd. På denne måten kan du finne på temaer lett fordi du kan skrive om alt du ønsker – innen området du har valgt.

2

Etter du er klar over hva du er interessert i, bør du stille deg selv et annet spørsmål: Hvorfor ønsker jeg å blogge? Vil du lære folk noe, eller ønsker du å si din mening om noe? Kanskje du bare ønsker å snakke om hva som skjer i livet ditt? Det er i hvert fall viktig å velge, og å huske at du bør være realistisk om hva du kan oppnå.

3

Også bør du tenke på hvor ofte du ønsker å blogge. Noen ganger er det virkelig vanskelig å forbli disiplinert og fortsette å jobbe. Det er noe mange bloggere snubler over når de starter sine blogger. Bestem om du vil skrive et blogginnlegg e gan i uke, to ganger i uke, en gang i måned – det er ikke så viktig hvor mange, hvis du er disiplinert og oppdaterer bloggen regelmessig. Det er lettere å følge med, og det er bedre å skrive ett innlegg per uke to måneder, enn å skrive ett blogginnlegg hver dag to uker, og så ha en lang pause.

4

Nå er det på tide å finne på et navn. Tenk på et navn som er relevant for hva du skal skrive om, som er originalt og morsomt, samt lett huske. Ditt navn er ofte det første leserne ser og er i nettadressen til bloggen din hele tida… Derfor er det veldig viktig å finne på et godt navn. Tenk nøye på dette!

Jente med krystallklar strand
5

Når du har valt et navn, kan du velge plattform du skal bruke. Noen av de mest kjente, gratis er:Tumblr.com: Tumblr er en svært variert bloggplattform. Du kan starte fotoblogg, videoblogg eller tekstblogg her.

WordPress.com: WordPress er også et svært populært alternativ, som også brukes av en rekke store selskaper. Plattformen er veldig brukervennlig og enkel å bruke, men den gir deg mange muligheter og alle de viktigste funksjonene er gratis. Om du betaler litt i tillegg, f.esk. 15 dollar i året, får du alle tilleggsfunksjoner, og det er jo ikke mye penger.

Blogger.com: Blogger er Googles bloggplattform som er svært enkel å bruke. Tjenesten er gratis og du får adressen med blogpost.com-domenet. Hvis du betaler 10 euro per år, kan du, i likhet med WordPress, registrere ditt egne domene.

Utsikt fra en balkong

Nå er det på tide å skrive!

Skrivetips

  • Tenk på et tema som passer området du har valgt (mote, idrett, hverdagsliv, bøker…)
  • Tenk på en fengende overskrift. Overskriften er det som fanger oppmerksomhet og får folk til å klikke på innlegget, så prøv alltid å gjøre den spennende og attraktiv.
  • Skriv innlegget. Det som er så spennende med bloggskriving er at du kan skrive hva du vil. Du trenger ikke å ta sensur og formaliteter i betraktning. Ønsker du å bruke uformelt språk, eller et par banneord? På din egne blogg er det ikke noe problem i det hele tatt. Du er helt fri.
  • Sørg for at bloggen ser bra ut. Hvordan lage en bra blogg handler om å skrive godt – selv om du er helt fri, betyr det ikke at bloggen kan se dårlig ut. Du ønsker jo å ha lesere, ikke sant? Bruk avsnitt og tomrom, ingen liker for lang tekst. Et bilde er alltid en god ide.
  • Språkvasking eller korrekturlesing er viktig. Selv om du kan skrive på en uformell måte, skrivefeil er en skikkelig «nei!». Alltid korrekturles tekstene dine før du publiserer dem.

Fortsett med det gode arbeidet

Etter at du har publisert bloggen, kan du dele den. Mange plattformer har en automatisk delingsfunksjon for Twitter eller Facebook, men hvis ikke, er det alltid en mulighet til å dele manuelt.

Det er det! Du har lært hvordan lage en bra blogg. Du har laget egen blogg. Les gjennom alle de skrittene en gang til og vær sikker på at du er disiplinert og oppdaterer bloggen regelmessig. Det å fortsette med blogging er ofte vanskeligere enn å begynne å blogge. Det hadde vært synd om du slutter etter en måned… Men i det minste vet du hvordan du kan starte blogg, så du alltid kan starte på nytt.

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler