1. Home
 2. All guides
 3. Hvordan laste ned filmer via torrent

Hvordan laste ned filmer via torrent

På nettet finnes det mye du kan laste ned gratis. Hvorfor skal man «kaste bort» pengene sine hvis man kan laste noe gratis ned? Det er jo en enkel måte å spare penger på. Den enkleste måten å laste ned filmer på, er å bruke torrents. Ta en titt på denne guiden hvis du ønsker å lære deg å bruke torrents. Jeg lærer deg hvordan laste ned filmer via torrent og spare mye penger!

1

Finn en «torrent tracker»-nettside. Det finnes en rekke sånne nettsider som gir deg lister over torrents. Noen er mer trygge enn de andre, men det finnes to hovedtyper: offentlige trackere og private trackere. Offentlige torrent trackere er tilgjengelige til alle, og dette er nettsider du finner ved å søke nettet. Siden de er offentlige, er det ofte slik at de spores av myndigheter og rettighetshavere. Dette betyr at det kan være konsekvenser når du laster dem ned (f.eks. kan din internettleverandør reagere).

De private trackerne er de som krever invitasjoner. Disse nettstedene er ikke tilgjengelige til alle, og du må bli invitert av et annet medlem før du kan benytte deg av torrents de tilbyr. Ofte stiller de også ulike krav, f.eks. at du må dele en lik mengde innhold som du laster ned. Private trackere er ikke så synlige i søkeresultater og er mye tryggere siden de ikke spores så lett av myndighetene som de offentlige trackerne.

2

Søk etter den ønskede filmen eller serien. De fleste offentlige trackere tilbyr alle nye filmer, serier, musikkalbumer og spill, samt populære gamle filer. Bruk også forkortelser for å finne frem det du leter etter, f.eks. S03E02 (engelsk for «Season 03, Episode 2»).

3

Last ned en godt befolket torrent. «Godt befolket» betyr at det er masse seedere, personer som deler filen og har hele filen tilgjengelig til nedlasting. De fleste torrentsider lar deg sortere søkeresultatene etter antall seedere. Jo flere seedere det er, jo større hastigheten ved nedlasting du har. Det er i tillegg lurt å se etter filer som har flest seedere på grunn av sikkerheten: det er mindre sannsynlig at filen er falsk eller virusinfisert hvis det er mange seedere.

Antallet leechere vil også påvirke hastigheten. En leecher er en torrentbruker som laster ned filen, men som ikke deler den. En leecher blir til en seeder etter at hele filen er lastet ned. Hvis det er betydelig flere leechere enn seedere, blir også nedlasting tregere.

hvordan laste ned filmer
nedlasting
4

Finn balansen mellom størrelse og kvalitet. Dette er alltid viktig, men spesielt viktig når det gjelder videofiler – dvs. filmer. Kompresjon kan påvirke kvalitet, og det betyr at mindre filer ofte ser og høres ut betydelig dårligere enn større versjoner av samme filmer. På den andre siden, kan det ta betydelig lenger tid til å laste ned en større fil, og dette er først og fremst avhengig av din internetthastighet, samt antall seedere og leechere.

 • Les så mange kommentarer så mulig for å bestemme deg. Kanskje føler de andre brukere at kvaliteten var bra og verdt tiden. En del torrenttrackere har i tillegg en vurderingssystem som lar brukere stemme om filen er bra eller ikke.

5

Last ned magnet link hvis den er tilgjengelig. Disse filene representerer litt annerledes type torrentfiler. De matcher innhold basert på en unik identifikator, eller kort sagt: en magnet link er en kode som lar deg laste ned film uten å laste ned selve torrentfilen.

6

Sørg for at din datamaskin kan lese innholdet. Torrents brukes til å dele all slags innhold, og når det gjelder filmer er det også en rekke ulike typer videofiler som brukes.

 • VLC Player er en gratis, open-source spiller som kan spille av nesten alle mediefiler du laster ned.

ISO-filer er diskbilder, og de må enten «brennes» eller «mountes» på virtuell drive for å kunne kjøres.

7

Vær OBS på virus! Torrents er litt i en gråsone juridisk sett, og det er ikke noen tøff kontroll når det gjelder hva slags filer som blir tilgjengeliggjort. Dette betyr dessverre at hackere kan legge ut ulike virus som ser ut som filmer. Disse er ofte knyttet til de mest populære søkene for å nå flest mulig ofrer.

 • Skann alle filer du har lastet ned
 • Prøv å laste ned filer som er lastet opp av pålitelige og kjente kilder og medlemer i torrentsamfunnet
 • Sjekk alltid kommentarer og vurderinger for å se om noen andre har opplevd virusangrep etter å ha lastet ned en film eller annen fil du er interessert i

Ok, nå har du lastet ned torrent, men du kan ikke bruke den uten en bittorrent-programvare. En bittorrent gjør torrent til en brukbar fil, som .mp4, .avi og så videre.

Unngå virus
1

Installer en torrent-klient. BitTorrent-protokollen lar deg dele data over nettet. Det er ikke noen sentral server som er involvert, data lastes ned fra andre brukere (seedere). Men du trenger en torrent-klient som knytter deg med seedere og gjør det mulig å laste ned filmer eller andre filer. Det finnes mange ulike gratis torrent-klienter, og noen av de mest populære er:

 • uTorrent
 • Vuze

2

Åpne torrent-filen. Torrent-filen er en fil som lastes ned fra en torrenttracker, og den er som regel liten – gjerne et par KB i størrelsen. Denne filen inneholder ikke filmen du ønsker å laste ned. Den fungerer bare som en guide eller en nøkkel for å laste ned biter av filmen fra andre torrent-brukere (seedere). Bruk BitTorrent-klienten du har installert i forrige trinn for å åpne torrent-filen.

 • OBS! Din torrentklient bør bli automatisk konfigurert på forhånd å åpne torrent-filer. Hvis den ikke er det, kan du også dra torrent-filen til klientvinduet for å legge den til i nedlastingskøen.

3

Velg hvor filmen skal lagres. Avhengig av hvordan torrent-klienten du bruker er konfigurert, kan du bli bedt om å velge hvor du ønsker å laste ned innhold når du åpner en torrent-fil gjennom torrentklienten. Det er best å lagre filmer i en logisk mappe (f.eks. «Filmer») og være organisert. Slik kan du finne ulike filmer lettere, etter at du har lastet dem ned.

4

Overvåk nedlastingen (hvis du vil). Du kan alltid sjekke hvordan det går med nedlastingen i torrent-klienten din. De fleste torrent-klienter viser deg også hvor mange seedere det er, bortsett fra nedlastingens fremdrift. Torrent-klienter vil som regel automatisk prøve å laste ned så raskt som mulig.

 • Det å laste ned flere filmer samtidig reduserer den generelle hastigheten for nedlastingen av hver fil.
 • Hvis du ikke øsnker å bruke alle ressurser på nedlastingen, høyreklikker du på torrenter i klienten og velger «Bandwith Allocation» (uttrykket kan variere avhengig av hvilken torrent-klient du bruker). Herfra kan du begrense både nedlastings- og opplastingshastighet. Dette er nyttig om du ønsker å surfe nettet eller streame en annen film mens de andre filmene dine lastes ned.

5

Legg til flere trackere til din torrent. Har du problemer med å koble til nok seedere for å laste din film ned? Da kan du godt prøve å legge til flere trackere til torrent. Men obs på at du ikke skal prøve dette hvis du bruker privat torrent-tracker – du kan bli bannet fra private torrent-trackere for dette.

 • Finn en liste over aktive trackere online. Det finnes flere nettsteder som inneholder lister over aktive trackere. Kopier listen til utklippstavlen.
 • Høyreklikk på torrenten i klienten. Velg Innstillinger fra menyen.
 • Velg kategorien Generelt. Du bør se en liste over trackere i en boks (det kan hende at det bare finnes en tracker i boksen).
 • Lim listen du har kopiert inn i boksen. Pass på at du trenger en tom linje mellom hver tracker som står i boksen.
 • Trykk OK og torrent vil prøve å koble til de nye trackere automatisk.

6

Få tilgang til din film. Når nedlastingen er fullført, kan du bruke videofilene, dvs. filmen, som du har lastet ned på en vanlig måte. Husk at du mister muligheten til å være seeder hvis du flytter eller sletter de nedlastede filene.

 • Det er umulig å se på filmen før den hele filen er lastet ned. For eksempel kan du ikke begynne å se på filmen som lastes ned selv om over 60% allerede er lastet ned. Dette skjer på grunn av måten torrents fungerer på: smådeler lastes ikke ned i en rekkefølge.

Etter at nedlastingen er fullført, begynner torrent-klienten din med seeding. Du kan velge å seede eller å slette filen. Å slette en fil fra din torrent-klient er helt ufarlig, og torrent er ikke selve filmen. Det kan likevel være fint å være seeder – noen har også hjulpet deg å få en film på denne måten, ikke sant?

I hvert fall har du nå fått en ny film, helt gratis!

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler