"Vi viser deg, hvordan du kan spare penger!"

Hvordan bleke tenner ved å spise mat som gjør dine tenner hvitere

Av Anita Anita i Sunnere liv

Alle ønsker å se fine ut, ikke sant? Derfor er det viktig å ha et pent smil og ta vare på tenner. Er det noe mellom tennene dine, er de gule fra sigarettrøyk, kaffe og iste, så er sjansene store at folk vil ikke like ditt smil. Noen kunne tenke du er uhygienisk eller at du ikke bryr deg om din helse og ditt utseende. For å unngå dette problemer, har jeg noen tips og triks, samt mat og dagligvarer som hjelper med å bleke tenner. Les bleke tenner hjemme, lett, sunt og billig.

Epler

Epler er gode for mange ting. Når du biter i et epler, er det først og fremst bra for tannkjøttet. I tillegg til dette, øker det høye vanninnholdet i et eple spyttproduksjon, noe som nøytraliserer bakterier som fører til dårlig ånde og andre problemer.

Bakepulver

Bakepulver er ikke bra for baking, men også noe som hjelper å bleke tenner. Lurer du på hvordan det funker? Det er ganske enkelt. Du trenger å pusse tennene med bakepulver, og det vil bleke tenner veldig effektivt. Bakepulver funker altså som et mildt slipemiddel som kjemper mot flekker på tennene.

Selleri og gulrøtter

Du vet vel at gulrøtter er bra for øyner, gjør du ikke det? Det stemmer, men i tillegg til at de er gode for øynet, er gulrøtter veldig gode for tennene dine. Det høye vanninnholdet forbedrer spyttproduksjon. Det bidrar til å vaske bort matrester, kjempe mot dårlig ånd og bakterier, samt styrke tannkjøttet. (Samme som med epler.)

Brokkoli

Brokkoli er grønnsak kjent for en veldig god naturlig «tannbørste» som hjelper uten å holde seg fast mellom tennene. Spis gjerne et par rå brokkolihoder til lunsj eller middag: brokkolihoder skrubber overflaten av tennene som en god og naturlig tannbørste.

Ost

Liker du å spise ost? Da blir dette et fantastisk alternativ for deg. Hard ost er full av kalsium. Kalsium styrker både tenner og tannkjøtt. For det meste er oster fargeløse, så du bør ikke bry deg over å få flekker på tennene når du spiser ost.

Appelsin

Appelsiner inneholder vitamin C og en syre som fjerner tannemaljen i store doser. Dette vil til slutt gjøre tennene dine hvitere. Ikke overdriv med dette likevel. For mye syre er jo skadelig for tennene dine. En saftig appelsin her og der er nok for hvitere tenner!

Vann

Dette tipset er en av de mest kjente. Vann vasker bort noen av matvarer som vil ellers flekke tenner og holder munnen hydrert. Å drikke et par glass vann hjelper derfor også å være sunnere hver dag, samt få et lysere smil. Men vær obs på at kullsyreholdig vann, altså sodavann, er skadelig for tenner i større doser. Sodavann kan erodere emaljen på tennene dine.

Pærer

Pærer er veldig flinke til å holde bakterier unna. Når du spiser en pære, vil det altså nøytralisere dårlig lukt, samt fjerne flekkende bakterier fra tennene dine. Dessuten vil økt spyttproduksjon vaske bort matrester og gjøre tenner glitrende.

Melk og yoghurt

Disse (hvite!) melkeproduktene er fantastiske for folk som ønsker seg hvitere tenner. Høyt kalsiuminnhold i disse produktene styrker tennene dine, noe som gjør emaljen sunnere og hvitere. Husk likevel at ikke all kalsiuminneholdende mat har samme effekt. Spinat kan flekke tennene dine istedenfor å gjøre dem hvitere, selv om den inneholder masse kalsium. Sørg altså for at du spiser hvite eller fargeløse matprodukter som inneholder kalsium.

Share on Pinterest
Share with your friends


Submit