1. Home
  2. All guides
  3. Billige ferie reiser: Reis mer, betal mindre

Billige ferie reiser: Reis mer, betal mindre

Det er fint å dra på ferie ofte, men det er ikke alltid lett å finne nok penger for å se alle steder du vil se, og oppleve alt du vil oppleve. Det er i tillegg vanskelig å beregne hvor mye penger du trenger, men vi kan hjelpe! Løsningen: billige ferie reiser. Vet du hvord du kan bestille en øl for bare 5 kroner? Les teksten under og finn alle de billigste ferielandene. Tro du meg, er disse billige landende også veldig vakre.

Ungarn
Visste du at Ungarn er cirka 51% billigere enn vesteuropeiske land? I Ungarn er det tre slags restauranter. Det første er Bufe: billig og enkel. Det andre er Étterem, ganske vanlig og fint. Det tredje er Csárda, restauranten av det beste slag, men noen ganger litt dyrere. Likevel, er det fremdeles kjempebillig i forhold til de norske eller vesteuropeiske prisene. Bortsett fra de rimelige prisene, tilbyr Ungarn et imponerende historie og kulturliv. Du får mye for pengene: fint vær, all slags natur og spennende aktiviteter, samt gjestfrihet som Ungarn er kjent for.

The Széchenyi Chain Bridge

Tsjekkia
Når det gjelder billige ferie reiser, er Tsjekkia en konkurrent av Ungarn. Tsjekkia er 44% billigere enn vesteuropeiske land. Dette landet er perfekt for deg som ønsker å slappe av i vakre naturen, besøke historiske landsbyer og byer, samt ta en prat med hjelpsomme innbyggere. Det er et drømmeland for turgåere, fordi det byr på masse stier og høylandet. Det er også et paradis for vannsport fans. Praha er i tillegg en av de vakreste byene i hele Europa, og verdens hovedstad for øl: Praha er berømt for verdens beste øl.

Visste du at?

Dette er et «hemmelig» tips: besøk gjerne bonde arkitektur i Cicmani i Slovakia.

Prague

Slovakia
Slovakia er sikkert et av de billigste landene i hele Europa. Dette landet er cirka 30% billigere enn vesteuropeiske land. Landskapet i hele landet er fantastisk, og du må ikke glemme å besøke kursteder heller. Dessuten må du smake Slovakias nasjonale retter ‘Pirohy’ og ‘Bryndzové Halusk’. (Du vil finne ut hva dette betyr når du besøker landet.) Til slutt er det ikke nødvendig å passe for mye på budsjettet da du kan bestille en øl til bare 5 kroner! Dette landet er perfekt for billige ferie reiser.

Polen
Polen er et rimelig land som gir deg mye for pengene. Byene du bør besøke er Warszawa, Krakow og Gdansk. Er du interessert i historie? Så kommer du til å elske ferie reiser til Polen. Det er et land kjent for sin historie. Tenk på Den andre verdenskrig og konsentrasjonsleirene Auschwitz, Sobibor, Treblinka og Majdanek. Det finnes et pols ord du bør lære deg: ‘piwo’, som betyr øl. Polen produserer god øl, og alle vet at polakker liker wodka i tillegg.

Portugal
Portugal er et ideelt reisemål for alle som liker kultur og leter etter sydenreiser til en god pris. Portugal er ganske fattig land, og derfor veldig billig. Hoteller og andre tjenester er sært rimelige. Et hostell i Lisboa koster cirka 100 kroner per natt. Landet er også flott for matelskere, du kan ha tre retters middag med vin til bare 150 kroner. Bortsett fra de lave prisene, tilbyr landet veldig vakre byer og natur.

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler