1. Home
  2. All guides
  3. Ha det moro på budsjett: Forslag til uteplass og tips

Ha det moro på budsjett: Forslag til uteplass og tips

Fester er en viktig del av livene våre, men det koster jo masse penger og lager hull i din lommebok. Det er så gøy å gå ut, selvfølgelig, men det er også en svært dyr hobby hvis du gjør det regelmessig. Å gå ut er absolutt en av de største kostnadene for folk flest. Hvordan kutte kostnader? Les våre forslag til uteplass og tips, og spar på fester.

disco

Drikk hjemme før du skal ut å feste
Den beste måten å spare penger på er å drikke hjemme, før du skal ut å feste. Det er fornuftig å starte natten hjemme. Du vet sannsynligvis selv at det er billigere å kjøpe drikker i butikken og på polet. Hvis du gjør dette, kan du unngå å bestille masse drinker i klubben, som mange ganger koster tre eller fire ganger mer.

Ikke spis etter fest
Det høres flott ut å kjøpe kebab etter en kveld ute, men bankkontoen din vil ikke bli glad hvis du gjør det. Spis nok før du skal ut å feste – det er bra for at du ikke skal bli full eller kvalm, og det er billigere i tillegg.

Velg hvor mye råd du kan bruke
Den beste måten å spare på festen er å sette en grense på hvor mye du skal bruke. Angi budsjett og la ditt kredittkort være hjemme. En annen viktig ting: ikke lån penger fra venner hvis du har brukt opp budsjettet ditt.

Ha det gøy mens du sparer penger

Bruk spesielle tilbud
Alle lurer om forslag til uteplass som er bra, men vi sier: det er minst like viktig når du skal ut å feste. Noen ganger er det fint å gå ut tidligere. Skal du betale å komme inn i klubben, er det ofte billigere før 23.00. Mange klubber tilbyr også gratis inngang før den tiden for å få flere folk inne tidlig. Det finnes også en rekke barer med «happy hour». Da kan du drikke mer til en lavere pris.

Velg en uvanlig dag
Sjekk forslag til uteplass med venner og på nettet, men velg en uvanlig dag i tillegg. Fredag kveld er ikke eneste dag du kan ha en flott kveld. I mange byer vil det være steder du kan gå ut flere kvelder i uken. Og på mange steder er det billigere på mandag eller tirsdag enn det er på fredag.

Unngå dyre drinker
Vær fornuftig. Et øl koster jo mindre enn en cocktail. Sjekk prisene og velg billigere drinker, i det minste i byen (du kan kjøpe yndlingsalkohol for hjemmefest før byen). Ved å unngå dyre drinker, sparer du masse penger.

Ha det gøy mens du sparer penger

Unngå «jeg spanderer neste runde»
Unngå å falle i «spandere neste runde»-sirkel. Det er jo greit på den ene side, men i praksis fungerer det ikke rettferdig – særlig i større grupper.

Drkk vann mellom drinker
For hver drink du har, ta et glass vann. Vannet er gratis, det slukker tørsten og fyller deg raskere opp. Dette betyr at du ikke vil bli (helt) full så fort, samt at du vil bruke mindre penger på alkohol. Til slutt er da sjansene mindre for at du skal våkne opp med hodepine.

Drikk litt vann etter å ha drukket alkohol
Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler