1. Home
  2. All guides
  3. Skål! Kalorier i øl er ikke så farlige skal du ned i vekt

Skål! Kalorier i øl er ikke så farlige skal du ned i vekt

Drikker alkohol uten å bekymre deg om vekten din

Hvis man velger å drikke mindre alkohol, inntar man selvfølgelig mindre kalorier. Men det å helt slutte å drikke øl for å gå ned i vekt slår meg som en svært ubehagelig idé. «Ikke inviter meg på fest eller byen en stund. Nå er jeg virkelig bestemt meg for å slutte å drikke for å gå ned i vekt ved å unngå alle kalorier i øl!» Det er noe jeg har hørt mine venner sier altfor mange ganger. Uansett ser jeg alltid at de faller tilbake til sine gamle vaner etter en stund. Ikke skamm deg over dette hvis du også tenkte over dette dilemaet. Du er ikke den eneste.

Hvem sier at det å slanke seg og ha en sunnere liv betyr at man må være helt alkoholfri eller festfri? Ble det en fantastisk medesin for alle alkoholens skadeeffekter oppfunnet? Nei, det ble det ikke. Men heldigvis finnes det en del “lifehacks” som tillater deg å rope SKÅL uten dårlig samvittighet, uten å våkne opp med en bakrus, og uten å legge på deg heller.

Jeg er en festjente som ikke hopper over en eneste bursdag eller fest med venner, men som gjør sunne valg. Kanskje vil denne artikkelen hjelpe deg å begynne å drikke ansvarlig også. Det er mulig å være enn partyløve og gjøre sunne valg. Dette er hvordan du unngår å ha fett på kroppen din men også å være “partypooper”.

Aldri slutt å spise proteinrik mat!

Mange folk har en tendens til å få seg litt pizza i magen når de kommer hjem fra byen. Disse inneholder knapt noen gode og energigivende næringsstoffer. Velg heller produkter med magre proteiner, hjertesunt fett og grønnsaker som kyllingfilet, biff eller ost. Gode karbohydrater finnes i fullkornpasta, ris og poteter.

Fint med frukt når du vil slanke deg

Jeg foretrekker å ha en shot tequila med salt og sitron. På denne måten kan jeg fortsatt ta inn litt vitamin C og antioksidanter. Vodka med brusvann anbefales hvis du er vant til å blande drikker. Trodde du at du har begynt å drikke sunnere da du byttet øl med brus? Da vet du sannsynligvis ikke hvor mye sukker de inneholder! Forresten er det smart å bytte Fanta med Farris og Juice eller enda bedre Farris mineralvann med smak. Da får du også mineraler helt kalorifritt.

 

Begrens sukker

 

Pass på at du ikke drikker brus med alkohol og cocktails fulle av sukker. Kombinasjonen av alkohol med brus er en kaloribombe. Visste du at et fullt glass med Pina Colada (200 ml) inneholder ca 650 kalorier?

Slutter du å drikke øl? NEIDA!

Siden du vil ha øl uansett… har jeg gode nyheter for deg og andre ølfans: mørkt øl inneholder mer B-vitaminer og antioksidanter, og dette gir deg bedre næring enn lyst øl. Men vær obs på dette når det gjelder kalorier i øl: ikke drikk mer enn 2 glass mørkt øl, og du forblir slik under 300 kalorier. Godt og lett.

Frukt som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt
Skål! Kalorier i øl er ikke så farlige skal du ned i vekt

Heia TEAM RØD!

Det å slutte å drikke søt hvitvin er et viktig skritt på vei til å slanke deg. Er du en kjempestor fan av hvitvin? Da er det greit å velge tørr variasjon. Rødvin inneholder mindre kalorier enn hvitvin, og den kommer i tillegg med noen ekstra fordeler! Rødvin er kjent for å inneholde masse antioksidanter. Hvitvin gjør det også, men ikke så mange. Forskning ved Oregon State-univeristetet viste at (ekstremt) overkvetige pasienters helse ble bedre da de drikket mørktfarget druesaft – i vårt tilfellet, rødvin. Sånn. Nå kan du velge lag lettere, og jeg håper du blir med på den røde siden.

«Ved å stimulere fettforbrenningen, spesielt i leveren, kan det forbedres selve leverens tilstand.» – Neil Shay, biolog

Rødvin bidrar til økt metabolisme

Helsefaktum

Forskning ved Oregon State-univeristetet viste at (ekstremt) overkvetige pasienters helse ble bedre da de drikket mørktfarget druesaft – i vårt tilfellet, rødvin. Rødvin kan derfor være bra for metabolisme.

Trener du, bør du ikke være redd for kalorier i øl og alkohol

Prøv gjerne å trene om morgenen etter en natt på byen. Hvis du har en langsom metabolisme kan du raskt legge på deg. Jeg pleier å danse mye hele natta, og da går jeg ikke opp i vekt selv om jeg drikker som vanlig. Kanskje liker du ikke å danse, og det går jo greit – ikke noe problem! Før du går til en fest, kan du gå på gym – vekttrening kan forbedre fettforbrenningen i kroppen din, den er sunn og hvis du trener regelmessig, forblir du i kjempeform.

Jente med en flaske champagne
Kjøp yndlingsdrikker her:
Vil du skaffe deg en flaske champagne eller vin for helga på stramt budsjett? Da kan du få en Netpris rabattkode her.

Konklusjon: Å drikke mindre er bedre enn å ikke drikke

Nå vet du at det er bra å drikke mindre for å gå ned i vekt. Antall kalorier i en drikk er bestemt av alkoholprosent og sukker i den. Hvis du liker å kose deg med et glass champagne, en øl eller litt rødvin, går det greit. Forresten er det ikke så mye kalorier og sukker i champagne, så det er et godt valg. Men husk å drikke smart. Drikk aldri for å slukke tørsten, og hvis du blir full raskt, anbefales det å drikke et glass vann etter hvert glass sprit. Kalorier i øl bør ikke gjøre deg redd hvis du ikke drikker for mye. Det å ikke drikke alkohol i det hele tatt er definitivt ikke et krav for å gå ned i vekt.

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler