1. Home
  2. All guides
  3. Lær hvordan kjøre automatgir og spare på bilkjøring

Lær hvordan kjøre automatgir og spare på bilkjøring

Alle vil kjøre bilen sin for mindre enn hva de betaler, men de fleste gjør det ikke (uten vilje). Det er faktisk en rekke ting du kan gjøre for å spare penger på bilen. Nedenfor kan du finne 14 gode tips til å spare penger på din bil og bilkjøring, samt grunn til å lære hvordan kjøre automatgir.

hvordan kjøre automatgir

Hva du bør gjøre…

1

«Grønne» dekk
En av de mest effektive måtene å spare på bilen er å bruke dekk med lav rullemotstanden.  Ifølge en forskning på Universitetet i Munich, kan du tjene pengene du har investert tilbake raskere enn med en automatisk start-stoppsystem eller hybrid. Slike dekk er relativt billige, og de bidrar til miljøvern i tillegg.

2

Velg den billigste veien
Må du reiste langt uten at du kjenner veien? Velg et godt navigasjonssystem. Det finnes GPS navigasjonssystemer som ikke bare velger den korteste veien, men også den billigste, altså veien som krever minst drivstoff. Slik kan du spare mye.

3

Vær oppmerksom når du velger din bil
Jo rimeligere bilen er, jo rimeligere er reservedeler til den. Bildeler kan variere i priser. Hvis du har kjøpt en sjelden eller uvanlig bil, så er sjansene store for at priser på bildelene for din bil blir tre eller fire ganger dyrere.

4

Følg trafikkregler
Dette er åpenbart, men viktig. Alltid følg trafikkregler. Kjør rolig og forsiktig. Bortsett fra at du risikerer egen sikkerhet og sikkerhet av andre mennesker rundt deg når du ikke følger regler, risikerer du også å betale svært dyre bøtter. Ved å akselerere rolig, treffe bremsen i tide, kjør uten fartsovertredelse osv. kan du spare mye på drivstoff i tillegg.

5

Hva med en leiebil?
Bruker du sjelden bil? Da kan det være smart å leie en bil. En bil som bare står på plenen koster mye penger. Hvis din leiebil har automatgir kan du også spare penger på drivstoff, og dermed mye penger. Men du må jo vite hvordan kjøre automatgir.

6

«Del» bilen
En god alternativ er å dele din bil med noen. Du kan dele kostnadene mellom to eller til og med flere folk, og betale 50% av prisen, eller mindre. Det er viktig å være klar når det gjelder regler, og best hvis dere er gode venner. Dete kommer til å tilbringe mye tid sammen.

7

Kjør rolig
Hver gang du bremser på grunn av at du kjørte for fort og det var en bil foran, kaster du bort drivstoff. Kjør rolig og bruk bremsen bare når det er nødvendig.

Visste du at...
… det vil ta ca. 200 dager for en bil å komme seg til månen?
hvordan kjøre automatgir
8

Du bør tømme bagasjerommet
Få alt du ikke trenger ut av bilen. Mer unødvendig bagasje tilsvarer mer unødvendig drivstofforbruk.

9

Billigere alternativer
Med elektroniske biler eller biler med lav CO2-utslipp, er det jo billigere. Velg bilen smart. Bensin er forresten mye dyrere enn diesel eller LPG (flytende petroleumsgass). Husk også at automatgir bruker mindre drivstoff, så det er verdt å lære seg hvordan kjøre automatgir og spare.

10

Spar på bilens vedlikehold
Det er viktig å vedlikeholde din bilen godt. Hvis du utsetter mindre reparasjon eller vedlikehold, så er sjansene større til at det oppstår alvorlige skader og større utgifter.

11

Velg den billigste bensinstasjonen
Hver bensinstasjon har sine egne priser og noen bensinstasjoner gir rabatter i ulike tilfeller (f.eks. hver tirsdag eller en annen dag). Du tror kanskje at det ikke er så viktig, men 1 krone per liter betyr opptil 200 kroner per full tank. Dette kan spare deg opptil tusenvis av kroner i året.

12

Bytt bilforsikringsselskap
Forsikringsselskaper gir ofte tilbud til nye kunder. Hvis du er vært med ditt nåværende forsikringsselskap lenge, er det en smart ide å prøve å bytte forsikringsselskap og få et bedre tilbud.

13

Spar på bilvæsker
Mange av bilvæsker som er i bilen er væsker du kan bytte ut selv. Tenk på vindusvisker, kjølevæske eller motorolje. Fyll disse opp selv og du sparer penger når bilen er på service.

14

Åpne vindu
Når det er varmt om sommeren, har alle en tendens til å skru opp AC, men folk flest vet ikke at dette fører til høyere drivstofforbruk. Istedenfor å slå på klimaanlegget, er det ofte nok å bare åpne et vindu for å senke temperaturen i bilen.

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler