1. Home
 2. All guides
 3. Hvordan bli kvitt hudormer: Få sunnere hud lett!

Hvordan bli kvitt hudormer: Få sunnere hud lett!

Hudormer oppstår når porene er blitt blokkert av døde hudceller og talg. Det svarte er ikke smuss. Når talg og døde hudceller blir eksponert for luft, oksiderer de, og det gjør dem svarte. Det er mange måter å bli kvitt hudormer, fra kjerringråd til medisinske behandlinger. OBS! hvis du ikke behandler hudormer riktig, kan situasjonen bli verre. Vær forsiktig og ikke få panikk. Alle får hudormer noen ganger og alle har ulik hud, men det går an å finne metoden som passer deg best.

Hvordan bli kvitt hudormer med hjemmelaget medisin

1

Vurder mulighetene. Hvis du ønsker å bruke naturlige ingredienser som du sikkert har liggende hjemme. Det er massevis av ting du kan bruke – fra eggehvit til sitron. Du må bare lære hvordan bli kvitt hudormer ved å bruke disse. Likevel bør du være tålmodig, og huske at det kan hende at du må prøve ut flere sånne oppskrifter og kjerringråd før du finner det som funker for deg.

 • Det er ingen garanti at en eller alle av disse skal funke. Folk er ulike og huden deres reagerer ulikt.
 • Hvis du har spesielt sensitiv hud, bør du være ekstra forsiktig når du bruker disse oppskriftene, særlig når det f.eks. gjelder sitron.
 • Du bør stoppe med det samme hvis noen av disse irriterer huden din.

2

Hva med å prøve maske laget av eggehvite? Eggehvite kan hjelpe med å stramme porene, samt fjerne hudormer. Først er det bare å skill eggeplommer fra eggehviter. Etter at du har vasket og tørket ansiktet, bruk eggehvite-maske på huden din. Du kan bruke en klut til dette, eller kan du bruke fingrene. Om du bruker fingrene, sørg først for at de er rene og tørre. Når «masken» har tørket, legg til et nytt lag av eggehvite. Gjenta dette 3 til 5 ganger, men sørg for at hvert lag er helt tørket først. Etter en stund – vask bort alt, og tørk huden ved å klappe lett.

 • Du kan legge til et lag av vev mellom hvert «eggelag». Da kan du skrelle av hvert lag før du vasker ansiktet ditt i slutten.
 • Ikke spis eggehvite!

honning
Sitronsaft
3

Bruk sitronsaft. Hvordan bli kvitt hudormer, takket være sitronsaft og hvorfor funker dette? Sitronsaft er svært effektiv når det gjelder å stramme porene. Du trenger bare å bruke den på området med hudormer, og du kommer til å føle at sitronsaft har begynt å gjøre sin del. Du kan bruke bomullsdott som er dippet i sitronsaften til å trykke forsiktig på hudormer. Gjør dette et par ganger i uke rett før du legger deg, og vask ansiktet om morgen.

 • Sitronsaft er ganske tøff, så det er lurt å fortynne den med litt vann om du har sensitiv eller dør hud.
 • Sitronsaft kan gjøre huden mer følsom for lys, så ikke gå ut med sitronsaft på huden din. I enkelte tilfeller kan du få blemmer.
 • Det er ikke anbefalt for mennesker med litt mørkere hud å bruke sitronsaft. Den kan misfarge huden deres.

4

Prøv varm honning. Honning har både antiseptiske og antibakterielle egenskaper, noe som gjør den til et godt valg for akne-relaterte hudormer. Hvordan bli kvitt med hudormer ved bruk av honning? Bare varm den opp litt i en panne, eller plasser en krukke med honning i varmt vann. Når honningen er varm å ta på, men det er ingen fare for å bli brent, spre den over hudormene dine og la den tørke i ca. 10 minutter.

 • Vask ansiktet med en fuktig klut.
 • Du kan la «honningmasken» være over natten, men OBS på at den har tørket. Ellers kan det hende at du våkner opp med ansiktet «limt» til puta.

Share on Pinterest
Share with your friends


Submit
Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler