1. Home
  2. All guides
  3. Beste tips: Hvordan bli kvitt uren hud

Beste tips: Hvordan bli kvitt uren hud

Nesten alle av oss må håndtere dette på en daglig basis: akner. Det finnes noen (dyre) kremer du kan kjøpe, og de er ment å løse problemet, men de fleste ganger er disse dyre produktene ikke så effektive, noen ganger funker de engang ikke. Nedenfor kan du derfor finne noen tips om hvordan bli kvitt uren hud og hva slags billige produkter du kan finne og bruke i kampen mot akner.

Hva bør du gjøre

1

Vask ansiktet to ganger hver dag med en pH balansert rengjøringsmiddel.
Det første skrittet for å få klar hud er å holde til en rense-rutine for å helbrede huden og forhindre forekomst av acne vulgaris. Prøv å tvinge deg selv til å vaske ansiktet med en pH balansert middel hver dag når du våkner opp og før du legger deg ned om kvelden. Selv om jeg vet du kan være veldig trøtt og ha det veldig travelt, prøv å ta noen ekstra minutter regelmessig til å rense huden din. Dette reduserer drastisk akner .

2

Vask ansiktet ved å bruke oljer
Kjent som Oil Cleansing Method (OCM), er dette en veldig populær metode for rensing i Aisa, og er voksende trend verden rundt. OCM er en alternativ rensemetode som er skånsom for huden, og passer godt med sensitive hudtyper. Prøv å finne oljer som olivenolje, eggolje, druekjerneolje, ricinusolje og emu-olje.

3

Eksfolier.
Ekspoliering betyr å bruke milde produkter for å fjerne de døde hudcellene og frisker opp huden. Døde hudcellene som bygger opp kan føre til akneproblemer. Eksfoliering kan være enten kjemisk eller fysisk.

4

Påfør eteriske oljer til aktive kviser
Neem-olje og tetreolje er antatt å ha antimikrobielle egenskaper som dreper akneforårsakende bakterier. Påfør en dråpe utvannet tetreolje eller neem-olje på hvert sted med aktive kviser. Du kan også gjerne dette ved å bruke en våt bomullspinne med en av oljene på problemområder.

5

Bruk produkter med benzoylperoksid
Du kan bruke benzoylperoksid i for av en såpe eller lotion over de aktuelle områder. Dette produktet funker godt når det gjelder å fjerner død hud, samt hjelpe huden til å regenere nye, rene celler raskere. Prøv å finne produkter som inneholder 3% eller mindre av benzoylperoksid for å unngå hudirritasjoner.

6

Bruk svovelholdige leire masker
Selv om vi ikke vet nøyaktig hvorfor svovel fungerer fint som en akne-killer, vet vi at den fungerer ganske godt. Prøv å finne produkter som inneholder svovel for å bli kvitt akner raskt og lett. samt uten å betale massevis av penger for dyre produkter.

7

Bruk en toner etter rensing
Lurer du på hvordan bli kvitt uren hud, må du huske at du skal bruke en toner over hele ansiktet etter at du har vasket det, brukt en leir maske, peeling og annet. Tonere brukes til å stramme porene som gjør sjanser til at skitt eller olje kan bli fanket i dem mindre. Kjøp aknetonere på et lokalt apotek, eller bruk trollhassel eller eplecideredikk på en bomullsdott. Ikke skyll tonere etter påfæringen – la dem være på huden.

8

Husk å alltid bruke fuktighetskrem
Hvordan bli kvitt uren hud er i stor grad avhengig av å ha frisk hud. Fet hud produserer akner, og hvis huden din er veldig tørr, vil kroppen reagere ved å produsere hudtalgen (sebum). Derfor bør du bruke fuktighetskrem for å forhindre dette. Bruk fuktighetskrem etter påføring av toner.

9

Finn produkter som inneholder azelainsyre
Azelaindsyre er antibakteriell som bidrar til å redusere rødhet og bettenelse. Azelainsyre finnes f.eks. i hvete og bygg. Hivs akner har tendens til lage mørke flekker på huden din, bør du prøve å bruke et produkt med azelainsyre til å rense porene og redusere antall mørke flekker.

10

Bruk et ark eller ansiktsmaske
Ark eller ansiktsmasker inneholder stoff som lindrer huden din og dreper bakterier. Bruk et ark eller ansiktsmaske 2-3 ganger i uken i 15 til 20 minutter for å tørke ut huden og rense ut porene. Kjøp ansiktsmasker fra dine lokale butikker eller apoteker, hvis du ikke har tid eller ikke ønsker å lage enge hjemme.

Visste du at...

…i motsetning til det de fleste tror, vil ikke solkrem forverre aknesituasjonen? Kjemisk solkrem kan likevel forårsake varmestøt, så prøv å plukke en fysisk solkrem i stedet.

Ren hud

Hvis du vil lære hvordan bli kvitt uren hud, er det ikke nok å bare bruke noen av de produktene vi har nevnt. I tillegg til at du renser ansiktet med naturlige produkter, er det et par ting du bør huske. De gjelder din daglige rutine – noe som kan forandre situasjonen drastisk. Du kan forandre et par ting og bli kvitt akner lettere:

1

Tren regelmessig
Trening fører til en rekke ting som bidrar til å redusere akner. Den frigjør endorfiner som gjør stressnivå lavere (og dermed reduserer oljeproduksjonen), den gjør at du svetter som renser ut døde hudceller osv. Prøv å trene på dalgig basis i minst tretti minutter for å redusere akner, ikke bare på ansiktet, men også på bryster, skuldre og rygg.

2

Ikke berør ansiktet
Dette er jo utrolig vanskelig, som alle er tilbøyelige til å berøre ansiktene sine regelmessig uten å tenke over det eller være klare at de gjør det. Vær forsiktig og unngå å skrape ansiktet, sette hendene på ansiktet eller å klemme kviser. Unngå å klemme på kviser eller hudormer, da dette kan bare  føre til bakterier på huden din og vil bare gjøre aknesituasjonen din enda verre.

3

Dusj oftere
Selv om du kanskje vil holde vannregninger lave, regelmessig dusjing bidrar til å holde oljeproduksjonen lav, drepe bakterier, og skylle vekk døde hudceller. Vask hele kroppen ned et mildt rengjøringsmiddel og husk å bruke sjampo som begrenser oljeproduksjonen i håret også. Sørg for at du alltid dusjer etter trening for å fjerne døde hudceller kroppen din «kaster ut» gjennom svette.

4

Spis sunnere mat
Matvarer som er svært bearbeidet og inneholder mye olje og fett øker mengden av kviser på kroppen din. Får riktig mengde næringsstoffer fra frukt, grønnsaker og protein som hjelper til å raskere regenere huden og begrense oljeproduksjonen. Når det er mulig, unngå mat som er behandlet eller som inneholder mye sukker (fast food  eller junk food som det heter på engelsk).

5

Få minst 8 timers søvn
Det å sove minst 8 timer er å drepe to fluer i ett smekk – så prøv å få nok søvn. Dette hjelper til å slappe av kroppen din, samt å gjøre en detox. Får du ikke nok søvn, er sjansen stor for at huden din ikke har hatt tid eller mulighet til å fornye hudcellene sine. Reguler søvnsyklus ved å gå til sengs på en konsekvent tid hver kveld og sove i minst åtte timer.

6

Drikk masse vann
Selv om vi alle har hørt at vi skal drikke 8 glass vann hver dag, er det ikke noen grense på hvor mye vann vi bør innta. Vann bidrar til og fjerne toksiner fra kropen og renser huden din, så sørg for at du drikker nok vann hver dag – gjerne flere glass i løpet av dagen, ikke massevis av vann på en gang.

7

Slapp av: Både når det gjelder kroppen og sinnet
Høyt stressnivå fører til økt talgproduksjon, så gjør deg en tjeneste ved å slappe av litt. Det hjelper til huden, det hjelper til helsa di. Prøv å ta et bad, lese en bok, meditere eller trene yoga. Du blir overrasket over at huden din blir vakrere på grunn av dette!

8

Vask tøy og tekstiler
Alle tekstiler som kommer i kontakt med huden din på en jevnlig basis, dvs. klær, håndklær, putevar og laken bør vaskes minst en gang i uken for å fjerne olje og bakterier som bygges opp over tid. Bruk en mild rensemelk for sensitiv hud for å løse ditt akneproblem.

9

Bruk oljefri sminke
Først og fremst er det smart å bruke mindre sminke generelt sett. Hvis du bruker sminke, kan du få mørke sirkler rundt øynene og akner, da begynner du å bruke mer sminke til å skjule akner ved å dekke dem opp med sminke, mens dette samtidig forårsaker forekomst av nye akner. Finn mineral, oljefri sminke som kjemper mot akner for å forhindre forverring av situasjonen mens du skjuler eksisterende akner. Når det er mulig, unngå sminke helst.

10

Bruk solkrem regelmessig og prøv å unngå å sole deg og bli brun
Ultrafiolett stråling er nummer en årsak til for tidlig aldring. Det fører også til hudkreft i høye nok doser. Prøv å se på solskinn som på dødsstråler når det gjelder huden din. Å utsette huden til UVA- og UVB-stråler skader huden, forlenger inflammatorisk erytem, dvs. røde aknemerker og mer.

11

Unngå tannkrem, sitroner og natron
Hvis det brukes uforsiktig, kan slike stoffer føre til irritasjon eller etseskader i ansiktet ditt. Tannkrem, sitroner, natron og salt er kjent som en middel som hjelper deg å kjempe mot akner, men de skader huden i stedet. Unngå å bruke noen av disse!

Håper disse enkle tipsene hjelper deg. Hvordan bli kvitt uren hud? Nå vet du! Og det er best at ingen dyre produkter er nødvendige.

Share on Pinterest
Share with your friends


Submit

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler