1. Home
  2. All guides
  3. Hvordan skrive essay: Praktiske tips

Hvordan skrive essay: Praktiske tips

Det kan være vanskelig å skrive et essay. Ideelt sett, ville du skrive det ferdig på en gang, men av og til er det simpelthen for vanskelig å holde deg fokusert på skrivinga. Å skrive essay bør være som å følge en slags skritt-for-skritt plan. Hvis du følger disse tipsene, vil du ikke bare lære hvordan skrive essay, men det vil ta mye mindre tid og energi for å skrive det.

hvordan skrive essay

Les hva du skal gjøre om du lurer på hvordan skrive essay

1

Forskning.
Du trenger ikke å skrive essay ut fra fantasien din. Dette er en oppgave som krever at du skriver om et emne du bør forske på. Du kan ikke skrive uten kunnskap om emnet, så får litt kunnskap, da. Fordyp deg i emnet, og sørg for at du har lært så mye som mulig om det.

2

Komposisjon.
Først og fremst er det veldig viktig med god komposisjon. Tenk som om du forbereder en slags bruksanvisning der det står hva som skal i essayet, samt hvor det skal gå. På denne måten kan du kartlegge en logisk plan for hva du skal skrive om i omtrent hvert avsnitt. Da blir det lettere når du begynner å skrive – du vil ikke måtte tenke på hva du skal skrive om først osv.

3

Innledning.
Innledning i ditt essay bør vekke oppmerksomhet og fortelle hva du skrev om. Derfor er det absolutt ikke en god idé å skrive innledningen først. Du føler kanskje at det er naturlig å starte med innledningen, men i dette tilfellet er det faktisk lurt å skrive den sist. Når du er ferdig, vil du vite hva som er i essayet og da blir det lett å skrive en oppmerksomhetsvekkende innledning som skal skal føre leseren inn i emnet.

TIPS:

Sørg for at du alltid har ei flaske vann på bordet.

TIPS:

Må du skrive essayet for hånd? Da er det viktig at det er et godt penn for at du kan skrive lenger uten å få vondt i hånda.

4

Avsnitt for avsnitt.
Skriv ferdig det ene avsnittet før du starter å jobbe med det neste. Å skrive essay handler om å revidere og revidere og revidere igjen. Om å fjerne setninger og skrive nye. Derfor er det lurt å prøve å skrive ferdig et avsnitt, og så skrive det om før du begynner med det neste.

5

Slapp av.
Prøv å ikke stresse for mye. Litt press kan jo av og til være gunstig for skriveprosessen, men for mye stress er bra verken for deg eller for essayet. Kanskje du vet ikke hvordan skrive essay, kanskje det er første gang du driver med dette, men å få panikk hjelper ikke. Ta det med ro, ta et dypt pust, prøv å slappe av, ta en kort pause og så fortsett å arbeide etter at du er blitt roligere.

Share on Pinterest
Share with your friends


Submit

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler