1. Home
 2. All guides
 3. DIY Bodylotion – Gjør det selv lett og raskt!

DIY Bodylotion – Gjør det selv lett og raskt!

Å lage kremer eller DIY bodylotion høres vanskelig ut? Ikke i det hele tatt! Det er faktisk ganske enkelt. Dessuten er det en måte å unngå kjemikalier som finnes i mange produkter vi kjøper i butikkene. Med følgende oppskrift kan du lage en duftende DIY bodylotion som er bra for huden din.

DIY Bodylotion

Hva du trenger:

 • 3 ts (30-45 gram) destilert vann eller aloe vera gel
 • ½ av 125 milliliters olje (kokosolje , jojobaolje eller mandelolje for sensitiv hud)
 • 2 ts bivoks
 • Vitamin E olje
 • Esensielle oljer

Slik lager du DIY bodylotion

1

Smelt olje etter eget valg, bivoks og vitamin E olje i en stekepanne på lav temperatur. Det er viktig å gjøre dette langsomt, ellers ødelegger du ingredienser.

2

Når alle ingrediensene er nesten smeltet, fjern hell innholdet i en stor glassbolle. Pass på at blandingen ikke koker over, siden det forhindrer den fra å størkne.

3

Nå er det på tide å tilsette destillert vann eller aloe vera gel til blandingen. Hvis du ønsker tykkere bodylotion, bør du ha mindre vann og omvendt. Bland ingrediensene med en blender til blandingen blir tykk.

OBS!

Det er veldig viktig å teste ut DIY bodylotion før du bruker den. Test den på en liten del av huden din. Man vet aldri om man er allergisk mot noen av ingrediensene!

DIY Bodylotion
4

La det stå i 20 minutter. Den trenger tid til å bli tykkere og stivne. Du trenger ikke å dekke den med noe, det går fint å bare la den på kjøkkenbenken, men pass på at ingenting faller inni blandingen.

5

Alt skulle være klart etter de 20 minuttene, og blandingen har riktig struktur. Du kan ha den i en flaske eller liten glassbolle etter smak.

Noen tips for beste DIY bodylotion

 • Du kan gjerne legge til roseblader, rosevann, blåbær, bringebær, sitrusfrukter og all slags te for å gi en fin farge og lukt til din DIY bodylotion.
 • Pass på at du aldri bruker mer enn 30% olje for bodylotion, ellers vil du bli helt skinnende og få fett hud. Du ønsker ikke å se slik ut, ikke sant?
 • Å legge til litt honning er bra for bodylotions struktur og konserverbarhet, samtidig som det er bra for din hud.
 • En naturlig, DIY bodylotion er en god gaveide! Lag en etikett og ha en fin pakke. På denne måten får du en veldig pen og personlig gave uten å bruke massevis av penger.
DIY Bodylotion
Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler