1. Home
 2. All guides
 3. Hvordan fjerne mørke ringer under øynene

Hvordan fjerne mørke ringer under øynene

Vi har alle våre gode og dårlige dager. Noen netter sover du bedre enn andre, mens noen dager våkner du uthvilt, men du likevel har store ringer under øynene. Ikke få panikk likevel! Du trenger ikke å bruke massevis av penger på å kjøpe dyre produkter for å få dette fikset. Det er mange billige og sunne alternativer for å bli kvitt de store ringene under øynene, så her er en liste over dem. Lær hvordan fjerne mørke ringer under øynene.

Hva bør du gjøre

1

Få din skjønnhetssøvn.
Få nok søvn hver kveld. Dette er kjempeviktig, selv om det ikke er helt klart hvorfor utilstrekkelig søvn gjør at vi får mørke ringer under øynene. En teori er at siden mangel på søvn fører til at huden blir blekere, øker synligheten av mørke under øynene. Dette skjer fordi mangel på søvn reduserer sirkulasjon. Det er også teorier om at bare å ligge nede for lite tid er en årsak til forekomst av de mørke ringene. Du bør i tillegg huske å fjerne all øyesminke før du går til sengs – hvis du ikke gjør det regelmessig, vil øynene dine ser mye mer slitne på dalgig basis når du er blitt eldre. Her er noen tips om hvordan fjerne mørke ringer under øyne – siden prevensjon er den beste måte å fikse dette på!

 • Bestem hvor mye søvn du trenger (det er som regel mellom 7 og 9 timer per natt, men det kan variere for ulike mensesker i ulike alder). Prøv å få den bestemte «søvnmengden» hver natt et par uker på rad og se om det hjelper.
 • Alkohol og narkotika er dårlig for helsa di genereltsett, men de påvirker også kvaliteten på søvnen din. Prøv å unngå dem eller i det minste være moderat for beste resultater.
 • Få tilstrekkelig med vitaminer som hjelper søvn. Mangel på søvn, kombinert med mangel på vitaminer har dårlige konsekvenser for helsa og har tendens til å redusere binyrefunksjon. Jo mindre adrenal funksjon du har, jo mindre B6 du pleier å absorbere. Jo mindre B6 du absorberer, jo mindre binyere fungerer og du ender opp i en ond sirkel. Søvn, regelmessige vitaminer (der det trengs), god kalsium og magnesium støtte i form av mye grønnsaker (som er høyere i kalsium og magnesium enn melke produkter er) og en god kosthold gjenoppreter binyrefunksjon.

2

Behandling av allergi.
Allergi er en vanlig årsak til misfarging av huden under øynene. Hvis en allergi er roten av problemet, det å behandle allergien betyr å fjerne mørke ringer under øynene. For å behandle allergien, unngå allergenet. Sesongmessige allergier forårsaker problemer som høysnue, og dette kan ofte behandles til og med med medisiner som ikke er reseptbelagt.

 • For andre allergier, er det beste å simpelthen unngå allergenet. Hvis mørke ringer er alltid der, kan det hende at du har en uoppdaget matallergi eller en allergi mot noe du bruker hjemme eller på jobben. Snakk med en hudlege for å få hjelp og finne ut hva du kunne være allergisk mot. Personer med allergi pleier også å mangle B6, folsyre og B12. Noen ganger kan det hjelpe å ta multivitamintabletter.
 • Glutenintoleranse. Dette er en annen vanlig allergi som kan forårsake mørkesirkler under øynene dine. Glutenintoleranse betyr allergi mot hvetemel spesielt. Hvis situasjonen er alvorligere, kan det hende at du har søliaki. For å teste for cøliaki, ta blodprøver og snakk med legen. Det er viktig huske at du kan ha glutenintoleranse uten å ha cøliaki.

3

Fiks nesetetthet.
Noen ganger er svar på hvordan fjerne mørke ringer under øynene så engkelt som å fikse nesetetthet! En tett nese kan resultere i mørke ringer under øynene fordi venene rundt bihulene er formørket og utvidet.

4

Spis godt.
Spis sunn mat! Balansert kosthold, vitaminer, nok vann: det kan være svaret på hvordan fjerne mørke ringer under øynene. Vitaminmangel kan forårsake en rekke kosmetiske problemer, og mørke ringer og poser under øynene er bare et eksempel på dette. Mangel på vitamin K er forresten ofte knyttet med mørke ringer, og mangel på B12 (som regel anemi-relatert) kan også resultere i mørke ringer.

 • Spis mange frukt og grønnsaker, spesielt kål, spinat og andre grønnsaker med grønne blader. Ta i tillegg vitaminer om nødvendig. Drikk tilstrekkelig væske, særlig vann, for å få bedre blodsirkulasjon.
 • Reduser saltinntaket. For mye salt fører til at kroppen beholder vann på uvanlige steder, noe som resulterer som f.eks. poser under øynene. For mye salt kan også svekke blodsirkulasjonen og forårsake blodkarene under huden til å vises blåere.

Visste du...

…at du bør drikke mye vann. Drikkevann hjelper alltid med masse ting og er bra for deg, men når du lurer på om hvordan fjerne mørke ringer under øynene, er vannet noe som oftest fungerer veldig bra. Det hjelper også å slappe av fordi, som kan forbedre søvnkvaliteten. Men pass på at du ikke drikker altfor mye væske før sengetid. Dette kan egentlig ha dårlig effekt og bidra til fremkomst av poser under øynene.

fjerne mørke ringer under øynene
5

Røyker du? Da er det på tide å slutte!
Røyking fører til problemer med blodårer – noe som kan true livet ditt! Men den gjør også at blodårene vises mer fremtredende og blåere. Vi anbefaler sterkt at du slutter å røyke! Det er enkel matematikk: da sparer du masse penger i tillegg til at du forbedrer helsa di.

6

Slapp av.
Det å slappe av kan bidra til å fjerne stress og angst som hindrer deg i å sove, spise og hvile riktig. Hvis du er avslappet, blir din helse bedre og huden under øynene dine vil vise det også. Hud har en tendens til å reflektere en rekke emosjonelle og fysiske plager, så ikke glem å slappe av og chille litt.

7

Lær å akseptere det du ikke kan endre.
Det finnes dessverre noen årsaker til mørke ringer under øynene som du ikke kan gjøre mye med. Her er en liste over noen av dem:

 • Uregelmessigheter når det gjelder pigmentering. Disse kan føre til mørkere ringer under øynene.
 • Soleksponering. Dette øker melaninproduksjon.
 • Alder. Mens vi blir eldre, blir huden tynnere, noe som gjør blodårer mer synlige og ringer under øynene mørkere.
 • Genetisk arv. Er mørke ringer under øynene noe som mange i familien din har? Dette kan være arvelig, og dette betyr ikke at du ikke kan forbedre situasjonen, men du må være forberedt også på lite suksess når du prøver å bli kvit med de mørke ringene.
 • Ansiktstrekk. Mørke ringer kan være så enkelt som en skygge på grunn av andre deler av ditt ansikt. Det er likevel ikke mye du kan gjøre med dette, bortsett fra forsiktig og smart bruk av sminke.

Det er enda flere ting du kan gjøre!

fjerne mørke ringer under øynene
 • Bruk agurkskiver. Dette er en av de mest kjente metodene, og agurkskiver har lenge vært brukt til å redusere hevelser og forbedre utseende av huden rundt øynene. Noe som en rask og enkel førstehjelp for trøtte øyner. Plasser en skive over hvert øye, og sørg for at skivene strekker seg over det mørke området. Gjør dette hver dag, kombinert med å ligge 10 til 15 minutter. Hold øynene lukket. Agurk koster jo mindre en dyr kosmetikk, som betyr at dette er en billig og sunn måte å bli kvitt med de svarte sirklene!
 • Bruk avkjølede teposer eller en isbit i myk klut. Tannin i teposene reduserer hevelse og misfarging, Legg deg ned, helst om morgen, og la kalde, koffeinrike teposer gjøre sin jobb ca. 10 til 15 minutter. Hold øynene lukket. Du ka også kjøle posene om natten, slik at de er klare om morgen.
 • Lag en saltløsning. Bruk 2 kopper vann med 1/4 teskje havsalt og/eller en halv teskje natron for å rengjøre neseborene. Ha hodet vippet til siden slik at vannet kommer ut gjennom det andre neseboret. Det er best å gjøre dette hver gang du opplever nesetetthet.
 • Bruk en potet. Mange bruker agurk, men potetene hjelper også! Bruk en blender til å gjøre en rå potet til puree. Grav ut og plaser det over lukkede øyner. Hold det slik i 30 minutter, liggende på ryggen. Vask øynene med varmt vann. Denne metoden fungerer godt for mange mennesker.
 • Bruk en frossen skje. La en skje ligge i fryseren ca. 10 til 15 minutter. Ta den ut og dekk øyneområdet med den. Hold til skjeen er varm igjen. Dette er en enkel og billig måte å redusere hevelser og aktivere hudcellene dine.
Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler