1. Home
  2. All guides
  3. Billig middagstips – spar på mat

Billig middagstips – spar på mat

Pleier du å bruke masse penger på mat? Det er sannsynligvis vanskelig for deg å avstå fra å kjøpe godteri eller andre ting du egentlig ikke trenger. Kanskje er det pose potetgull, eplepai, eller kan det være dyre øl som ender opp i handlekurven uten plan. Kanskje mener du «Neida, det er sånn det er», det skjer jo av og til, det er jo ikke så verst… ikke sant? Men dagligvarer og mat koster egentlig ganske mye, og når man kjøper «ekstragreier» blir det enda verre. Derfor vil jeg lære deg billig middagstips. Da kan du spare på mat! Kom igjen, da, hadde det ikke vært flott å ha mer penger å bruke på mer spennende (og sunnere) ting?

Hva bør du gjøre

1

Handlelisten

Ok, jeg innrømmer. Dette kan høres gammeldags og dumt ut, men det hjelper å lage en handleliste (og følge planen!). Butikker (og særlig større butikker) er designet for at du skal kjøpe så mye som mulig. En handleliste kan forhindre impulsive kjøp, og spare masse penger.

2

Er dine kjøkkenskap tomme?

Før du går i butikk for å handle dagligvarer, sjekk skapene dine. Er det fortsatt noe der? Det er dumt å ikke bruke det du har, og så kaste bort når det går ut på dato. Du har jo betalt for det en gang. Å sjekke skapene er en enkel måte å spare på mat. Det er billig middagstips nummer to, men kanskje ett av de viktigste. Folk kaster bort så mye at det bare er dumt!

3

Ikke gå i butikk på tom mage!

Jeg tror lissom alle vet dette tipset nå, men jeg sier for sikkerhets skyld: aldri gå på shopping på tom mage! Hvis du er sulten, vil du kjøpe mye, mye mer enn du trenger. Og i tillegg vil du som regel kjøpe massevis av «ikke så sunne» produkter for å gjøre hele greia enda verre.

4

Vær obs på annonser

Fokuser på rabatter og tilbud. Dette kan spare deg for masse penger, særlig non det gjelder varer som varer årevis som f.eks. pasta eller kanskje dagligvarer som dopapir. Pass på at du faktisk kommer til å bruke (eller spise) produktene du kjøper på tilbud. Kjøp på salg, men bare hvis du ville kjøpe de produktene uansett.

billig middagstips
5

Store navn er ikke alltid beste valg

Trenger du virkelig A-varemerke produkter? Smaker de virkelig bedre enn andre varemerker? Har du engang prøvd andre varemerker? Ofte er butikkens egne varemerke billigst, men av nesten samme kvalitet som «fancy» varemerker. Det er i hvert fall verdt å prøve en gang.

6

Alternative steder å handle på

Du trenger ikke alltid gå i en stor butikk. Du kan f.eks. handle på torg der ferske produkter kan være mye billigere enn i butikker. I tillegg er kvalitet av frukt og grønnsaker vanligvis mye bedre der. En annen mulighet er å prøve å prøve å handle i billigere butikker som f.eks. invandrerbutikker. De kan kanskje ha produkter du ikke er så vant til, men som regel er det mye å velge mellom, og produktene kan være mye billigere enn i Bunnpris eller Rema.

7

Sesongavhengig?

Vil du spare på mat? Dette er billig middagstips du bør du huske. Noen matvarer er sesongavhengige. Hermetikk og frossen mat har ofte samme pris åre rundt, men for ferske produkter varierer prisen avhengig av sesongen. Salat er billigere i sommer en i vinter osv. Hvis hermetikk og frossen mat er billigst, er det det du bør kjøpe. Nesten alt av gode egenskaper er bevart, så det er ingen stor forskjell… bortsett fra prisen.

8

Frysing

Har du plass til dette, bør du fryse ting. Kjøtt er f.eks. ganske dyrt. Du kan kjøpe kjøtt på salg og lagre det i fryseren. Jeg lover at det ikke smaker noe verre.

9

Budsjett er konge

Lag et budsjett og ikke gå over det. Det er lettere sagt enn gjort, men det fungerer til slutt. Prøv i tillegg å handle dagligvarer en gang i uken, så du ikke blir fristet til å gjøre impulsive kjøp hver dag.

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler