1. Home
 2. All guides
 3. 100% party med null budsjett. Det er mulig med billig alkohol!

100% party med null budsjett. Det er mulig med billig alkohol!

100% party med null budsjett.

Tiden flyr så fort! Du har nettopp flyttet og dine venner forventer innflyttelsesfest. Det er jo bare spennende! En god idé, men med hva pengene? Du må betale leie (eller boliglån), kjøpe de dyre festivalbillettene til neste sommer… Men ikke la din saldo stoppe deg. Du kan ha en flott fest uten å kjøpe noe som helst! Man, og særlig studenter, pleier jo å si: Ta med egen mat og drikke. Les hvordan du kan ha det moro uten penger, og hvordan finne billig alkohol. Jeg skal lære deg å arrangere en flott fest i amerikansk stil!

Ikke få panikk, lille kjøkkenet mitt!

Ideen bak «American Party» jeg ønsker å fortelle deg om er at alle gjester tar med velsmakende mat selv. Hva er de viktigste fordelene med dette? Først og fremst sparer du jo penger på at du ikke må kjøpe all mat selv. Du unngår å vaske massevis av tallerkener etterpå, og kjøkkenet ditt forblir pent og renslig. Som regel trenger du bare noen kopper og bestikk. Gjestene kan dele egne retter med hverandre i stedet for å stresse over å kjøpe deg en gave – noe som du sannsynligvis ikke vil ha noe bruk for til å begynne med. Og siden billig alkohol er som regel fantasi her til lands, kan de gjerne ta med alkohol i tillegg.

Det handler om humør

Tenk på filmen American Pie når du tenker på min amerikanske fester. massevis av inspirasjon! Du kan ha villeste konkurranser og utfordringer med venner (det er best om du finner på dem på forhånd). Fantasien er din venn – ha en idédugnad om de flotteste drikkespillene. Forbered røde kopper, en variert spilleliste og ha det gøy med gjester!

100% party med null budsjett.

Hjemmefest eller oppå taket?

Du må selvsagt ikke glemme at stedet du skal arrangeret din fest på er veldig viktig. Er du så heldig å ha en stor takterrasse, er det bare fint – bruk den! Men hold naboene dine i tanker (og ikke glem norsk vær heller). Tips i tillegg: spre noen lapper om festen rundt i nabolaget (ikke rett før festen). Varmekilde her og der skaper en koselig atmosfære, og kan noen ganger være nødvendig, så det er også noe å tenke på. Blir det likevel hjemmefest? Ikke få panikk: flytt alle verdifulle (knuselige) gjenstander til soverommet, lås døren og du er klar. Det forhindrer også et utålmodig par turtelduer å bruke rommet dit som fuglerede. Og det er vel en hyggelig bonus, ikke sant. Kanskje du eller naboen har litt pynt liggende et sted? Til og med julelys eller noe skaper koselig atmosfære. En gang lånte jeg en liten opplåsbar svømmebasseng fra naboene mine, men den viste seg å lekke litt. Impulsiv som jeg er, holdte jeg den bare i stuen uten å legge merke til at den lekket. Omtrent en time senere skrek noen av gjestene: Mine sokker er våte!

#PartyTeam og #Dugnad for en flott fest

La dine venner hjelpe deg ut. American Party dreier seg om selvbetjening og felleskapet. En person tar seg av musikken, en annen tar seg av spill, alle gjester tar alkohol og mat med… Når alle bidrar litt, og alle tar alkohol med, blir det mindre stress for deg – i tillegg til at du sparer penger. Et tips til slutt: Lag gjerne en WhatsApp-gruppe for å kommunisere med hverandre å dele oppgaver.

billig alkohol
Et tips som smaker godt: miniburgere!
burger

Ingredienser

 • Miniburgere
 • Cheddarost
 • Cherrytomatoer
 • Boller
 • Salatsennep
 • Ketsjup

Slik lager du retten

Grill miniburgere i 6 minutter, og legg ei skive ost på hver av burgerne etter 4 minutter. I mellomtida, kutt boller i to og legg noen blader salatsennep og halvert cherrytomatoer på nederste halvdeler av bollene. Legg burger på toppen og litt ketsjup på den. Legg topphalvdeler av bollene på, og det er det. Nå kan du kose deg med din bekymringsløse rød-kopp fest, American style!

Geniale og mest kjente partyleker?

Flip cup (flipp koppen)

Hva trenger du?

 • 1 rød kopp til hver person
 • Et bord
 • Billig alkohol

Mål? Ditt lag bør flippe alle de røde koppene raskere enn det andre laget. Lek med lik antall spillere i team.

Hvordan? Hver spiller står ved en av de to sidene av bordet med en full kopp på bordet. Første person i hvert team drikker fra hver sin kopp.

Etter dette, setter hver sin kopp opp-ned på kanten av bordet. Nå må de få koppen til å lande «normalt» (med åpningen oppe) ved å bruke bare en håndbevegelse. Selvfølgelig må koppen landet på bordet.

Neste spiller kan drikke sin kopp og starte så snart forgjengeren fra hans eller hennes team har klart å få koppen til å lande som beskrevet.

Hvem vinner? Første team som har alle sine kopper stående.

Kongens kopp (også kjent som Rose og Ring av ild)

Hva trenger du?

 • Spillekort
 • Massevis av billig alkohol
 • 1 rød kopp

Når man spiller Kongens kopp, dreier alt seg om å utføre ulike oppgaver. Hva slags oppgaver skal du utføre? Det er et mysterium… Alle kort ligger på bordet, her spiller velger ett. Og kortene betyr:

2 = Drikk 2 shots.

3 = Gi 1 shot til spilleren til venstre.

4 = Gi 1 shot til spilleren til høyre.

5 = Den siste å sette tommel på bordet drikker 1 shot.

6 = Velg et forbudt ord. alle som sier det må drikke 1 shot.

7 = Du begynner å telle: en, neste person sier to, neste tre… Når man kommer til hvilket som helst tall som inneholder 7 eller kan bli delt på 7, skriker man «BUZZ!». Etter hver «BUZZ!» teller dere i omvendt rekkefølge (din forgjenger fortsetter osv.). Første som ikke sier «BUZZ!» må drikke 1 shot.

8 = Dere kommer på en oppgave sammen.

9 = Si et ord, og så må andre komme med ord som rimer på ditt ord. Hvis noen ikke kan et ord som rimer på ordet du sa, må de drikke.

10 = når noen svarer på et spørsmål du stiller, tar han/hun shot (Quizmaster).

Knekt = peke på noen du ønsker å drikke shot. Alle skal samtidig peke på noen, og etter et par sekunder ser du hvem som fikk flest stemmer: nå er det på tide å drikke shot for henne eller ham!

Dame = velg en kategori, f.eks. sminkevaremerke. Alle nevner sminkevaremerke etter hverandre. Første person som ikke kan komme på et sminkevaremerke må drikke en shot.

Konge = Nå lager du en spesiell drink i en av koppene. Neste to som får konge heller også litt alkohol etter egne preferanser i koppen. Den siste (fjerde) som tar ut konge må drikke alt fra koppen.

Ess = Dette kortet endrer spilleretningen.

Hvis noen tar feil, må han eller hun drikke ekstra shot!

Høy og lav

Hva trenger du?

 • En kortstokk (uten jokere)
 • Alkohol

Målet? Alle kort er i stokken midt på bordet – med bilde vendt mot bordet. Et kort ligger åpent ved siden av stokken. Nå er spørsmålet: er neste kort høyere eller lavere? Hvis spilleren svarer feil, drikker han eller hun shot.

Regler:

Ta samme kort 2 ganger på rad = 2 shots
Ta 5 eller 9 = kom med en ny regel i tillegg (f.eks. «hvis du tar dame, personen til venstre må drikke en shot»)
Spillet er ferdig når alle kort er blitt åpne

Ølpong (også kjent som Beer pong og Beirut)

Hva trenger du?

 • et langt bord
 • 2 ping-pong baller
 • 20 røde kopper

Målet? Målet er å kaste ping-pong ballen i motstanderens øl fra avstand. Motstanderen må drikke øl i koppen hvis du klarer å treffe målet. Det finnes en trekant av røde kopper på hver side av bordet:

Med seks kopper = 3-2-1

Med ti kopper = 4-3-2-1

Disse trekantene er satt opp rett overfor hverandre. Hvert team har en ekstra kopp med vann for å kunne rengjøre ping-pong ballen. Alle de andre koppene er halvveis fulle – med øl. Hvis du drikker for mye (sterk) alkohol, vil det påvirke dine ferdigheter, og da er sjansene enda større for at du vil tape spillet!

Hvem vinner? Teamet som har flest kopper igjen. Tapere må drikke øl fra disse koppene i tillegg.

Mexen

Hva trenger du?

 • 2 tarninger
 • Alkohol

Målet? Hver spiller kaster terningen tre ganger. Hvis du får 1 eller 2, du holder terningen for neste kast. Tredje gang er det ikke lov å holde på den samme terningen.

Hvem vinner? Hvis du får 1 og 2 (MEX) ved første eller andre forsøk, er din tur over. De andre får prøve like mange ganger du kastet terningene for å få MEX.

Spilleren med lavest poengsum må drikke. Hvis 2 eller flere spillere har samme poengsum, kan de enten spille mot hverandre igjen eller drikke alle sammen.

 

Poenger:

1 og 1 = 100

1 og 2 = MEX (vinner)

1 og 3 = 31

3 og 6 = 63

5 og 5 = 500

6 og 6 = 600

Hver gang noen får MEX, må alle andre spillere drikke.

Share with your friends


Submit

Still et spørsmål

Spør oss om hva du vil

Flere artikler