1. Home
  2. Topp 35 blogger om håndverk

Topp 35 blogger om håndverk

Vi tok en tur innom flere norske blogger som fokuserer på forskjellige håndverksarbeider og ble inspirert over de flotte måtene man kan uttrykke sin kreativitet på. De fleste blogger handler om strikking, sying eller hekling, men også tilbyr en mengde av nyttige tips og triks på forskjellige DIY prosjekter – som laging av smykke, sminke eller forskjellige gjenstander og former i papir.

Denne turen inspirerte oss til å tenke på hva slags lykkehobby passer oss best, men også til å plukke ut 35 blogger som, etter vår mening, virkelig skiller seg ut i mengden og som vi tror fortjener lesernes oppmerksomhet. Vi håper dere også besøker disse bloggene og nyter innholdet som, håper vi, kan være til inspirasjon.

Tante er fortsatt Gal

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Tante er Fortsatt Gal – som bloggen vibbedille.blogg.no også heter, ønsker å spre strikkeglede over hele landet, og håper at så mange som mulig får seg inspirere til å ta med pinnene. I tillegg til et stort utvalg av flotte strikkeoppskrifter, får du også nye gode historier, både om selve strikking og fra hverdagslivet, og inspirerer leserne til å nyte livet med å gjøre det de er glad i.

Ida Amalie

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Ida Amalie har drevet med håndarbeidet i over 30 år, og på Idashobbykrok.blogg.no deler hun det hun lager av sitt eget design eller etter bestillinger som hun får.

Den er nyttig til både deg som strikker og hekler selv og deg som for eksempel vil bestille en varm vintergenser til deg selv, din kjæledyr eller en strikket leketøy til ditt barn.

Stikk innom bloggen, og få en mengde av inspirasjon på hva du kan strikke, sy eller hekle, samt detaljerte forklaringer på hva du trenger av arbeidsutstyr.

knitting Inna

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

For et par år siden ble Inna overbevist av sønnen sin å legge strikkeprosjektene sine ut på Instagram. Det tok ikke så lang tid til hun har fått mange følgere verden over, og i dag deler hun tusenvis av sine egne design der. I tillegg driver hun knitting-inna.com/nb/blogg/ hvor du kan finne mange strikkeoppskrifter, inspirasjon på design og lekre bilder. I tillegg til det, kan du fra bloggen komme direkte på Innas nettbutikk og bestille hennes egne strikkeprodukter.

Strikkepiken

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Iselin Mosevoll som står bak strikkepiken.blogg.no, har behersket strikketeknikk da hun var 6, og laget sin første genser da hun var 11 år. Hun er veldig kreativ og lager de fleste av sine klær selv. På strikkepiken finner leserne strikkeoppskrifter og mange nyttige strikketips, samt inspirasjon på norsk tradisjonsstrikk. Iselin strikker også på oppdrag, og er spesielt glad i modeller hun ikke hadde anledning til å strikke tidligere, for slik får hun mulighet til å legge ny inspirasjon på bloggen.

vivtra

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Er du på jakt etter ideer til unike barneklær, er det sikkert verdt å besøke vivtra.no, for denne bloggen tilbyr en mengde av inspirasjon på sying og strikking som medfølger lekre bilder.

Hvis du vil strikke eller sy selv, besøk gjerne denne bloggen for inspirasjon. Ellers kan du også kontakte forfatteren til bloggen og lage en bestilling på din nye unike plagg som hun gjerne kommer til å lage.

Strikkepinnen

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Hvis du tar en tur innom strikkepinnen.blogg.no, vil du sikkert få med deg inspirasjon på mye forskjellig som kan bli laget med strikkepinnen og ull. Forfatteren som står bak denne den holder med på en stor del håndarbeid, og deler ut på alt fra grytekluter til strikkede leker som hun selv har designet og laget.

StrikkeBea

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Bea er en lidenskapelig strikker som klarte å strikke sin første genser da hun var 8 år gammel. Strikkebea.blogspot.com opprettet hun fordi hun ønsket å legge ut sine egne kreasjoner og spre sin interesse for strikking og håndarbeid. Stikk innom denne bloggen og nyt fine bilder av Beas produkter. Du kan også kjøpe en av hennes mønstre eller ferdige produkter.

Strikkezilla

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Tina og Veronika har vært både bestevenner og samarbeidspartnere på strikkezilla prosjektet i flere år nå. Tina driver med design og strikk for strikkezilla på heltid, mens Veronika holder med på business relaterte oppgaver. Sammen er de en perfekt kombinasjon som legger ut på strikkezilla.no/blogg/ en mengde av strikkeinspirasjon, strikkeoppskrifter, tøynett, strikkeverktøy, garntips.

Wollywella

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Linda er veldig glad i å lage nye ting, og på wollywella.com legger hun ut håndarbeidet sitt. Framfor alt startet hun bloggen for å få en klar oversikt over prosjektene sine og samtidig dele med andre tips og triks som hun har lært. Bloggen handler stort sett om strikking, hekling og sying, viser framgangen til forskjellige prosjekter – helt fra begynnelsen til produktet er ferdig.

fru storlien

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Fru Storlien er bunadtilvirker og på frustorlien.blogspot.com skriver hun om bunader og husflid, og som også holder kurs og undervisning. I tillegg til at bloggen inneholder alt som du trenger å vite om bunad, tilbyr den også en mengde av inspirasjon på hvordan du kan pynte til julen og andre viktige anledninger, er den også et godt sted til deg som ønsker å nyte en god historie.

Statistrikk

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Statistrikk.no er en populærvitenskapelig strikkeblogg som kan være fengende til både deg som er glad i striking og statistikk og deg som ikke er det for der blir du også inspirert. Her legger Kathrine ut flotte eksempler og oppskrifter på en mengde av spennende strikkeprosjekter.. Sjekk ut hvordan en fødselsstatistikk-babyteppe kan lages eller lær å strikke en regnbueskjerf. Her finner du sikkert noe du vil nyte.

FruStubbis

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

FruStubbis legger ut på bloggen dagens strikk og ferdigstrikkede produkter, hun skriver om sine favoritter og inspirasjonskilder, og i tillegg gir hun også mange flotte strikkeoppskrifter. Besøk gjerne frustubbis.blogg.no for å få tips på mye forskjellig som for eksempel hvordan du kan en dukkevest, barneklær eller strikkekjole til voksne.

Siri's Syrom

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

På syrommet sitt boltrer SIri seg med mønster, saks og symaskin, og på sirisyrom.blogg.no legger hun ut en del av det hun lager. Hun er flink til å både lage nye produkter og redesigne noen gamle. Hvis du tar en tur innom bloggen, vil du få med deg mange nyttige tips og bilder som steg-for-steg viser fremgangsmåte til forskjellige prosjekter, for eksempel – en garding som blir til haremsbukser eller en Kina-duk som blir til en kjole.

Helles Syskrin

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Bak denne bloggen står Helle som er lidenskapelig interessert i håndarbeid, og derfor handler helles-syskrin.blogspot.no stort sett om håndarbeid, strikkedesign og bunadsøm. Helle lærte å strikke og sy da hun var 5 åring og i dag driver hun en liten systue hvor hun tar i mot brodering, omsøm og montering av bunader. I tillegg holder hun kurs og foredrag, men også skrev en vakker strikkebok – Strikk til alle tider!

 

komadyret

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Bak komadyret.blogspot.com står en utdannet sykepleier som er lidenskapelig opptatt av å strikke, men også veldig glad i å hekle og sy. I år feirer denne bloggen 10 års jubileum, og tilbyr mye inspirasjon på vakker strikk, men også har en mengde av lekre bilder av ferdige produkter som leserne får nyte mens de blar gjennom den.

Lisbeths verden

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Ved å besøke lisastrikk.blogspot.no kommer du inn i Lisbeths strikkeverden. Hun er glad i å strikke både med gammelt design og å skape noen nye kreasjoner. Bloggen er veldig inspirerende, spesielt når det gjelder strikkeklær til barn eller pynt til forskjellige anledninger. Lisbeth deler også mange flotte strikkeoppskrifter som leserne får prøve selv.

Made by me

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Forfatteren av gjortdetselv.blogspot.no sier at hun er frøken som er litt over gjennomsnittet opptatt av håndarbeid. Bloggen tilbyr mye inspirasjon på forskjellige håndarbeider. Besøk den gjerne og få med deg mye inspirasjon og tips på klær som du kan hekle eller sy, men også smykke og pyntegjenstander som du kan lage selv.

Strikkerne

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Bak strikkerne.blogspot.no er det to jenter som er glad i å strikke, og på bloggen legger de ut mye forskjellig som er i forbindelse med det. Ta en titt og få med deg nyttige steg-for-steg forklaringer på hvordan å farge garn eller lage en hjerteflette, men også gode tips på å strikke og hekle i tillegg til en mengde av forskjellige oppskrifter.

Garnbutikken Fortuna

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Ellen og Marit skriver garnbutikkenfortuna.blogspot.no og eier Garnbutikk Fortuna. På bloggen skriver de om deres strikke- og andre prosjekter de holder med på, samt deler informasjoner om det du kan finne i butikken deres. Ta en tur innom både bloggen og nettbutikken, for du sikkert vil få med deg nyttige informasjoner og tips på garn og mønstre, bli inspirert enten å prøve å strikke noe selv eller kjøpe noe av ferdige produkter du liker.

ninashekleverden

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

ninashekleverden.com legger Nina Høkeli ut klær og andre produkter – tilbehør og interiørdetaljer som hun hekler av eget design. Siden 2015, har hun delt ut 100 unike hekleoppskrifter som er hennes egne, og de fleste av dem kan leserne få gratis. I hvert blogginnlegg presenterer hun nyttige tips og detaljerte bilder som viser fremgangsmåte på forskjellige hekleprosjekter.

Karoline Fosby

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Karoline Fosby skriver  om strikking, og legger ut på karolinefosby.blogg.no strikkeprodukter og oppskrifter av sitt eget design. Kombinasjon av veldig detaljerte forklaringer og steg-for-steg tips med lekre bilder av produktet i forskjellige faser, er veldig inspirerende både til deg som er en erfaren strikker og deg som er en nybegynner.

BONNINGEN

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Navnet på bonningen.blogg.no er inspirert av et lokalt uttrykk for strikketøy i kommunen forfatteren av bloggen kommer fra. Strikking gir henne mye glede i livet, og på bloggen deler hun ut denne gleden med leserne og håper de også blir inspirert. Bilder av ferdiglagde produkter, mange nyttige tips, og strikkeoppskrifter er en del av det som du kan få med deg ved å besøke denne bloggen.

Eia Quilt

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Er du kanskje på jakt etter en blogg med fokus på quilting, da må du absolutt ta en tur innom eirinquilt.blogspot.no hvis du ikke allerede har gjort det. Hun skriver om ting hun lager og legger ut flotte ideer og temmelige forklaringer og tips på hvordan du lager både store og små quilter. På bloggen har du også laste ned gratis mønstre på løper.

monikamdesign

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Forfatteren av monikamdesign.blogg.no  er en dame som er veldig glad i å strikke og hekle, og som lager egne og unike oppskrifter og design. Bloggen fokuserer på kofter og gensere, og her finner du sikkert en mengde av inspirasjon i Monikas vakkert design. Fra bloggen har du adgang til hennes nettbutikk hvor du kan enten kjøpe ferdige produkter eller mønstre du er interessert i å prøve å strikke selv.

Strikkingoghekling

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Besøk strikkingoghekling.blogg.no for der finner du mye interessant! Bloggen handler om strikking, hekling, men også en del av annet håndarbeid. Forfatteren av bloggen legger ut mange spennende produkter som hun har laget og de blir sikkert til inspirasjon. Finn ut hvordan ølvotter og vinvanter ser ut, kanskje vil du prøve å lage dem selv, eller få tips på hvordan du kan lage vanlig strikkeklær, både til barn og voksne.

Agstrikketulla

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Agstrikketulla.blogg.no er absolutt en av de bloggene som sprer strikkeglede. Forfatteren av bloggen driver med håndstrikk og designer selv, men også organiserer hun strikkekaffe hver mandag hvor det blir strikking i et par timer. Hun tar gjerne bestillinger, og hjelper til med å gi råd hvis du skriver til henne angående det du strikker.

Anita Hellehaven

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Anita Hellehaven skriver om sine forskjellige hobbyer, og på breidablikkfruen.blogspot.no vil du finne litt av mye forskjellig. Blant annet, deler hun ut bilder, oppskrifter og historier om det hun syr, hekler eller strikker, gir tips og råd på materialer og fremgangsmåten i lageprosessen.

FYI:DIY

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Dette er også en blogg om litt av mye, og på den skriver Anne med formål til å bevise leserne at det ikke er så vanskelig og dyrt å lage forskjellige ting selv. Ta en tur innom foryourinformationdoityourself.com og finn ut det som interesserer deg mest. Om det kanskje er sminke eller strikkeoppskrifter, matlaging eller pynt – her finner du mange nyttige tips og detaljerte forklaringer på en mengde av forskjellige DIY prosjekter.

StrikkeSiri

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Strikkesiri er også en blogg hvor du kan finne mye om forskjellige emner – historier fra hverdagsliv, litt om matlaging og oppskrifter, men også om håndarbeid, eller stort sett strikking. Ta en tur innom strikkesiri.blogg.no, kanskje finner du nettopp her inspirasjon til en måte å uttrykke din kreativitet på.

Jeanetts kortblogg

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Er du på jakt etter personaliserte kort til forskjellige anledninger, da bør du absolutt besøke jeanettskortblogg.blogspot.no, hvis du ikke allerede har gjort det. Janett, som driver med denne bloggen, har alltid vært glad i forskjellige håndarbeider – brodering, strikking, laging av smykke, men denne bloggen fokuserer på kort og andre produkter som er laget av papir. Leserne blir sikkert inspirert av Janetts vakkre design, de får sjekke tutorialer hun bruker, men kan også bestille kort til forskjellige store og små anledninger.

MizzPurple

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Dette er også en blogg hvor du kan finne mye inspirasjon på strikking og hekling og få med deg en mengde av flotte oppskrifter på forskjellige ting som du kan lage. Forfatteren av mizzpurple.blogg.no er også en hobbyfotograf, og dermed får du nyte lekre bilder av både av ferdige produkter og selve fremgangsmåte på lageprosessen.

Ekte heimelaga

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Anna Golmen Lid som står bak ekteheimelaga.no/blogg/ utrykker sin kreativitet på syrommet. Ta en tur innom denne bloggen og sjekk ut produktene hun har laget. Liker du noe, kan du lett kjøpe det siden rett på bloggen har du adgang til Annas nettbutikk. Hun syr og legger ut til salg, stort sett små produkter som godt kan passe som gaver. Bestiller du en av hennes produkter og hever fram at det er en gave, kan hun også pakke det for deg og sende direkte til den ønskede adressen.

Strikkefint

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Elisabeth som holder med på ekteheimelaga.no/blogg/ er over gjennomsnittet opptatt av strikking! Hun strikker for seg selv, for andre som gaver eller på bestilling. På bloggen legger hun ut mye av sitt håndarbeid, medfølgende med litt av historier fra hverdagsliv og glutenfritt kosthold.

lykkehobby

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Stine er over gjennomsnitt opptatt av allt håndarbeid, og på lykkehobby.blogg.no legger hun ut en del av de flotte tingene hun lager. Hun skriver også litt om høytider, men stort sett fokuseres hun på lykkehobbyen sin – strikking, og på bloggen får leserne sjekke ut strikkeproduktene hennes.

Marthas Strikkedilla

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Trine-Marthe driver med strikking  som hobby, og på marthasstrikkedilla.blogg.no legger hun ut en del av de fine strikkeprosjektene sine. I tillegg til det, skriver hun også om andre ting som hun lager, og deler med leserne en del av hverdagen sin krydret med vakre bilder.