1. Home
  2. Topp 30 matblogger 2018

Topp 30 matblogger 2018

Er du på jakt etter en fantastisk matoppskrift for dine venner som kommer på middag? Eller trenger du kanskje tips på en hverdagsmiddag som er lett og rask å lage? I begge tilfeller, finner du på nettet en masse av inspirasjon og mange nyttige tips til å ta med deg, siden det finnes et vell av spennende og fantastiske matblogger der.

Noen av dem fokuserer på kakeelskere og tilbyr mange gode råd for hvordan du lager og pynter den perfekte kaken til alle anledninger. Mens, noen andre er opptatt av helse og næringsrik mat og inspirerer til en sunnere hverdag med mat som smaker godt.

Uansett hva slags mat de presenterer, er lekre bilder og ikke minst en vakker historie som medfølger, felles for alle gode matblogger. Her har vi plukket ut 30 norske matblogger som vi synes fortjener lesernes oppmerksomhet og vi håper de kan være til inspirasjon.

1001makron.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Bloggen 1001makron.com fokuserer på makaroner, og derfor er det rette stedet til deg som ønsker å bli en ekte eksperte i å lage de. Christine deler mange flotte oppskrifter med medfølgende bilder av lageprosessen, tilbyr sin løsning på allergivennlige makaroner, samt nyttige tips og triks om hva som skal gjøres hvis alt går galt med makronene dine.

alibabasmat.blogg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Alibabas mat ble opprettet av en hjemmeværende pappa som pleide å lage mye mat. Da han ble flinkere med tiden, bestemte han seg å begynne å dele oppskriftene med andre. Ta en titt innom bloggen og finn en oppskrift på den typiske midtøsten eller måltiden fra en annen del av verden, som passer deg best.

altgodt.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

“Ein blogg om alt det gode i livet” står det i overskriften til altgodt.no , og her skriver Gunda Djupvik om lykke og livet, parfyme og reise, men også om mat som en uunngåelig del av denne gruppen. Besøk denne siden hvis du vil lære å lage hylleblomstsaft eller om du er interresert i å bestille en sylte-, urte- eller parfymekurs som Gunda holder.

bakeprosjektet.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Marit Hegle som finner sin inspirasjon i den gleden som folk uttrykker når hun leverer den perfekte kaken til dem. På bloggen hennes vil du finne en verdifull samling av deilige kakeoppskrifter, samt baketips og mengder av inspirasjon til nydelige dekorasjoner siden det er hennes spesialitet å legge litt ekstra i designet av kaker.

bakerinnen.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Camilla Johansen forbereder mat med hjertet og gode råvarer, og på bakerinnen.no finner du mange oppskrifter og historier, du blir du inspirert av og som vil hjelpe deg finne ut at du alltid kan finne tid til å bake lykke. I tillegg har Camilla også utgitt en bok med tittelen “Djævelsk godt” i 2015, hvor hun har behandlet både kaker, brød og boller, småsnacks og tilbehør med den samme kjærligheten.

ceciliesmat.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Vil du ha god mat hver dag? Ta en tur gjennom ceciliesmat.no og den kokboken til Cecillie kommer til å inspirere deg til å lage sunnere middager hver dag. Bloggens innhold er veldig bra organisert, og har fine og appetitvekkende bilder. Det er lett å finne oppskriftene innenfor kategorien du er interessert i. Vi har utvalgt flere pasta- og salatoppskrifter vi ønsker å prøve, besøk bloggen og finn din favoritt.

creativefun4you.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Å få barn til å spise fersk frukt og grønnsaker er ikke alltid så lett, men på creativefun4you.com , tilbyr Elsa en utømmelig kreativ inspirasjon på hvordan du skal
presentere denne maten å gjøre den mer fristende. Finn ut hvordan du selv kan lage en Ananas-Snømann, Appelsin sykkel, Vannmelon-juletre og mye annet.

detsoteliv.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Kristines samling av kakeoppskrifter blir rikere hver dag, og nå har hun 3971 oppskrifter på detsoteliv.no , som hun har testet ut, bakt og smakt selv. Alle oppskriftene er bra strukturert og det er lett å finne en av den slags du er interessert i. Det er til og med en masse lekre og sunne dessert oppskrifter, og alle med medfølgende bilder som viser steg-for-steg teknikker som er nyttige for bakeprosessen.

edelsmatvin.blogspot.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Ta en tur innom edelsmatvin.blogspot.com om du t renger inspirasjon til en smaksrik middag . I Edels fine blandingen av, som oftest egenkomponerte, oppskrifter på både hverdags og mat til enhver stor eller små anledning, vil du sikkert finne en du leter etter. I tillegg vil du også nyte de vakre bildene av forberedte måltider som hun selv lager.

emmaskakedesign.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Du bør stikke innom emmaskakedesign.no hvis du er på jakt etter inspirasjon til kakedekorasjon . Hege er f orfatteren, fotografen og kakekunstneren bak denne bloggen og misjonen hennes er å hjelpe alle som har lyst til å lære å lage og pynte unike og personlige kaker til alle store og små anledninger.

enestaaendemat.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Er du glad i å kose deg med å lage deilig mat, både for deg selv og til de andre? Svarer du ja, anbefaler vi på det sterkeste at du besøker Anne Cathrines matblogg “Enestående” og finne mange deilige matoppskrifter, samt nyte fine tekster og bilder. Oppskriftene samler hun fra ulike steder, men alle får hennes personlige touch før de blir lagt til bloggen.

etkjokken.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

I nnholdet på bloggen “Et kjøkken i Istanbul” er vakkert å se på og kose seg med. Vidar Bergum, forfatteren som står bak den, hoppet av finansverden hvor han tilbrakte 10 år, og skapte det matuniverset som gir leserne et innblikk i de fantastiske smakene og tradisjonene som finnes i Tyrkia, det østre Middelhav og Midt-Østen. Siden er en utømmelig kilde av matkultur, historie og dagligliv i Tyrkia og tilbyr en masse matlagingsinspirasjon, vitner leserne på bloggen. I Vidars matkreasjoner, ligger smaken i grønnsakene, og dermed tilbyr vegetarianere mange gode variasjoner i mat.

frutimian.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Frutimian er en av Norges mest populære matbloggere. Oppskriftene hennes er skrevet med formålet at alt skal være ukomplisert og så bra presentert at at den som lager maten alltid får et vellykket resultat. Med å takke henne for masse inspirasjon til enkle og supergode oppskrifter og nyttige tips på bloggen og i kokebøkene hennes, bekrefter leserne at Marit Røttingsnes Westlie, har nådd sitt mål og er en matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!

gryskjokken.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Gryskjokken først fungerte som en slags kokebok som Gry begynte å lage for å hjelpe sine barn da de flyttet hjemmefra. men ble inspirasjon til flere å begynne å lage mat. Selve forfatteren til bloggen elsker å bruke det hun finner i naturen, i åkeren eller i hagen, og inspirasjonen tar hun fra forskjellige steder – andre blogger, kokebøker, og lager sine egne varianter. Holdningen hennes er at livet er for kort for at man spiser dårlig mat, men istedenfor skal man lage deilig mat hverdag.

heleneragnhild.blogg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Helene er utdannet ernæringsfysiolog som har kommet ut av sykdommen ME ved hjelp av optimalt kosthold og mental trening. Hun skriver bloggen med intensjon om å inspirere
følgerne å leve sunnere og vekke deres interesse for naturlig mat. Besøk bloggen hennes og finn den nyeste sommer smoothie oppskriften eller linsesuppen som hun anbefaler på det sterkeste, og kos deg med å lese om denne mammas hverdagslykke.

helleskitchen.org

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

I tillegg til en masse deilige oppskrifter på mat fra hele verden, får du også nyte en god historie om reise, mat eller drikke på helleskitchen.no. Helle Øder Valebrokk, forfatteren til denne bloggen, sier at hun er en hobbykokk, men inntrykket vårt er at hun kjenner kunsten å koke meget gott! Ta en tur gjennom bloggen og finn ut hvordan du også kan lage ordentlig mat hver dag. Både om du har lyst på klassisk, nytt, norsk og internasjonalt mat, treffer du en passende oppskrift her.

idefull.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

I “Idefull matglede” vil du finne utallige smakfulle oppskrifter på alt som kan lages, fra hjemmelaget eggelikør til luftige brød. I tillegg til mat, deler Tove også sine idéer og tips på for eksempel, borddekking eller gaver til forskjellige anledninger. Er du interessert i matlaging, finner du sikkert noe som du liker, er du ikke det, vil du sikkert bli inspirert når du tar en titt på idefull.no

juliesmatblogg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

En blogg med så lekre bilder at du ønsker med det samme å kaste deg over den maten du ser på. I tillegg til mange gode oppskrifter som er oppdelt og organisert på en ryddig måte, får nyte også en historie her. Bortsett fra mat, skriver Julie også om reiser hun er på og andre ting hun liker.

karolinemarberg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Er du på jakt etter inspirasjon til sunne matoppskrifter og frokostalternativer? Da bør du sjekke Karoline Marbergs mattblogg, for her legger hun ut matoppskrifter på sunn og enkel mat for energi og glede. I tillegg til å lage, liker hun også å ta bilder av mat, som man får skikkelig vann i munnen når man ser på dem.

kjoekkenmagi.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

God mat kan være magisk, og derfor la deg bli inspirert av Elins kjøkkenmagi. Her, i bloggen, deler hun minner om god mat hun har spist siden barndommen, ved å legge ut oppskriftene hun arvet etter moren sin, men også sine egne vri på ulike retter. Du finner også tips vegetar varianter, samt et utvalg av glutenfrie oppskrifter.

kjoekkentjeneste.blogspot.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Kjøkkentjeneste er en litt annerledes matblogg som ikke er fokusert på selve matlagging prosess, men på å inspirere leserne å tenke over hva den maten de spiser består av eller om dyrevelferd når de velger kjøtt og til å sette pris på god kvalitet. Ina Shelby deler sine erfaringer og anbefalinger om hønsehold i hagen, hun gir nyttige tips om hvordan du kan forbedre kostholdsvaner, holder foredrag og arrangerer kurs.

kokkelering.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Trenger du inspirasjon til ukemeny eller tips på hva dagens retten din kunne vært, da bør du absolutt besøke kokkelering.no . Det er en ryddig blogg, med stor samling av klare oppskrifter som er veldig bra presentert som en del av ukemeny eller en del av menyen til forskjellige anledninger. Uansett om du har mye tid til å lage mat eller hvis du er på jakt etter raske og enkle retter, vil du finne her noe som passer deg best.

krem.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Man får både skikkelig vann i munnen og bakelyst av å se på de vakre bildene av ferdige kaker. Forfatteren av bloggen, Elin Vatner Nilsen, er utdannet konditor og har stor erfaring på det feltet. I 1999, da hun sluttett å jobbe som konditor daglig, opprettet hun krem.no , som i 2012 ble omdannet til en blogg og fikk fantastisk respons. Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du stikke innom denne siden for å finne en masse av kakeoppskrifter og tips på hvordan du kan dekorere dem.

lilliansmatblogg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Lilians matblogg tilbyr mye inspirasjon på smakfulle måltider til alle anledninger og fra mange verdensdeler. Uansett om du har lyst på meksikansk eller mat som er barnefavoritter, trenger inspirasjon til sauser eller vegetar retter, er Lillian Løvliseters blogg et bra sted å besøke. Leserne skriver at de liker kombinasjoner som hun legger ut, og spesielt er de fornøyde med fiskeretter.

lindastuhaug.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Den vakre bloggen til Linda Stuhaug inspirerer leserne til å forbedre sine kostholdsvaner med sunn mat som smaker deilig. Her kan du lære utradisjonelle vrier på tradisjonelle oppskrifter, finne oppskrifter på søte fristelser laget uten raffinert sukker med alternativ søtning, og et utvalg av oppskrifter som er tilpasset dem med diabetes og allergier. I år gav Linda ut sin første bok – “Opptur med sunn mat”, og med denne bestselleren fortsetter hun å spre sin sunne matglede.

lyngstadernaering.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Formålet til Juliannes blogg er å hjelpe alle som sliter med irritabel tarm. Selve forfatteren fikk diagnosen da hun var 19, men klarte å lindre symptomene ved hjelp av lavFODMAP-dietten som hun tilbyr en fri 5 dagers kurs på. I bloggen finner du tips på frokost, lunsj og middag, men også mye annet, og alt er tilpasset dem med allergier og matintoleranser og kroniske mage- og tarmplager.

mariauldahl.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

På mariauldahl.com legger Maria ut oppskrifter på mat som hun er glad i og elsker å lage, og sprer den grønne matgleden sin. Først opprettet hun denne bloggen for å dele fine vegetaroppskrifter med venner og familie, med siden både hennes interesse for mat og helse og erfaring innenfor kostholdsvaner bare har blitt større, er hun også blitt inspirasjon til flere å prøve å ha et balansert kosthold.

matfrabunnenfb.blogg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Matfrabunnenfb.blogg.no har som formålet å inspirere lesere å lage mat selv, overbevise dem at det er viktig å sette pris på kvalitet og at de ikke tar mye lengre tid å lage forberede mat fra bunnen istedenfor posemat, ferdigmat og halvfabrikat. Bloggen er ryddig, oppskriftene er bra organisert og delt i kategorier. Ta en tur innom denne nettsiden og finn mange forslag til frokost, glutenfrie retter, sauser og mye annet.

matmonster.blogg.no

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Leif Inge Bårdsen er matelskeren som står bak matbloggen matmonster.blogg.no . Noen
ganger, når han er i anledning, tilbringer han mye tid på å lage mat, og her på bloggen
legger han ut sine tips på matlaging og dekorering, beskrevet slik at leserne kan enkelt
gjenta det selv. Det er både det interessante utvalget og bilder av ferdig mat og kaker som
inspirerer følgerne på bloggen til å prøve de forskjellige oppskriftene hans.

matosofi.com

Originality ★★★★★
Design ★★★★★
Social Media ★★★★★

Matosoft er en fantastisk stor samling av deilige oppskrifter, men også steg-for-steg-teknikker og tips om smakssammensetninger. Lurer du på hvilken temperatur kjøttet skal ha eller ønsker du å finne den perfekte balanse mellom smaker, vil du finne tips å svar på Ruths spennende blogg.